Film i recesija

I holivudske zvijezde dobivaju sve manje honorare

Foto: Pixsell
clooney
Foto: Reuters
angelina
Foto: Reuters
bullock
Foto: AFP
Avatar
Foto: Reuters
julia roberts
04.03.2010.
u 16:14
Najgore što se može dogoditi glumcu u Hollywoodu je da bude bez posla, odnosno uloge u nekom filmu. Kako je recesija uzela danak i u filmskoj industriji, glumački honorari višestruko su smanjeni.
Pogledaj originalni članak

Najgore što se može dogoditi glumcu u Hollywoodu je da bude bez posla, odnosno uloge u nekom filmu. Kako je recesija uzela danak i u filmskoj industriji, glumački honorari višestruko su smanjeni, čak i onima koji se smatraju zvijezdama.

Jučerašnji New York Times piše kako je tridesetak najbolje plaćenih glumaca, koji svi redom igraju u filmovima nominiranim ove godine za Oscare, pristalo snimati za honorare koje bi samo prije godinu ili dvije s gnušanjem odbili. Jedan je od glavnih razloga za pad honorara drastičan pad prodaje DVD-a, ali i nezainteresiranost mlađe publike za zvijezde.

Analitičari koji se bave filmskom industrijom tvrde da interes za zvijezde postoji kod publike starije od 30 godina, koja materijalno sve lošije stoji i više ne odlazi u kino često kao prije.

Iako su se mediji uspjeli domoći ovih podataka, ni producenti, a ni sami glumci i njihovi glasnogovornici ne žele govoriti o iznosima honorara.

Kako je riječ o svotama koji su svojevrsni predujam, glumci i te kako računaju da će film koji su snimili biti hit i da će im to, prema ugovorima, donijeti dodatan postotak zarade.

No to nipošto nije zajamčeno. Čak i zvijezde Avatara dobile su honorare koji nimalo ne odgovaraju ni onome što se od filma očekivalo. I Sandra Bullock pristala je na dvostruko manji honorar.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.