HZZO:

Printana proteza mora se upisati u očevidnik

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Printana proteza mora se upisati u očevidnik
02.06.2015.
u 17:00
dr. Sven Maričić (na fotografiji) s riječkog Tehničkog fakulteta je s timom stručnjaka proizveo 3D protezu potkoljenice za koju kaže da je 20 do 30% jeftinija od standardne
Pogledaj originalni članak

Printana proteza potkoljenice novi je proizvod koji se proizvodi u Hrvatskoj. Stoga proizvođač prvo mora kontaktirati s HALMED-om kako bi se upisao u očevidnik proizvođača medicinskih proizvoda i kako bi upisao proizvod u očevidnik medicinskih proizvoda – kazali su nam u HZZO-u.

Od njih smo tražili da se referiraju na navode dr. Svena Maričića (na fotografiji) s riječkog Tehničkog fakulteta, koji je s timom stručnjaka proizveo 3D protezu potkoljenice za koju kaže da je 20 do 30% jeftinija od standardne.

Slijedi postupak za uvrštenje novog pomagala u popis pomagala pri kojem je potrebno predati propisanu dokumentaciju, koja uključuje i studiju utjecaja na proračun HZZO-a, neovisno stručno mišljenje koje potvrđuje opravdanost primjene novog medicinskog proizvoda i podatke o provedenim kliničkim studijama.

Nakon što proizvođač preda potpunu dokumentaciju o uvrštenju pomagala u popis pomagala, svoje mišljenje daje stručno povjerenstvo HZZO-a.

>> S isprintanom sam protezom hodao i radio sve kao inače

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.