vraćen novac

Hypo dobio natrag 60 milijuna eura kredita danih Zagorcu

Foto: Petar Glebov/Pixsell
Hypo dobio natrag 60 milijuna eura kredita danih Zagorcu
27.10.2011.
u 22:26
16,5 milijuna eura pronađeno je na Zagorčevim računima u Lichtensteinu koje su tamošnje vlasti na zamolbu Austrije odmrznule.
Pogledaj originalni članak

Banka Hypo Alpe Adria dobila je gotovo 60 milijuna eura kredita danih Vladimiru Zagorcu, piše austrijski Kurier.

Dio novca, 16,5 milijuna eura, pronađen je na Zagorčevim računima u Lichtensteinu koje su tamošnje vlasti na zamolbu Austrije odmrznule i doznačile Hypu, rekao je glasnogovornik te banke Dominic Köfner. Taj je novac Zagorec namjeravao ulagati u nekretnine u Hrvatskoj.

Hypo je također natrag dobio i kredite za nekretnine u bečkoj tvrtki Aktor u iznosu od 43 milijuna eura, kao i 500 tisuća eura od bivšeg predsjednika uprave Wolfganga Kulterera koji je tim novcem 2008. godine jamčio za hrvatske projekte.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 51

MP
mparac3
23:39 27.10.2011.

I to je najodlikovaniji hrvatski general? Veca je moralna snaga u ustaskom satniku hrvatske vojske, negoli u generala HV-a (generale zlocinacke JNA da nit\' ne spominjem (Tudjmana & comp.)......

Avatar babas
babas
01:42 28.10.2011.

Na osnovu čega je HYPO dijelio stotine miljuna eura Zagorcu,Pašaliću i ostalima? Gospoda su garantirala za kredite sa ukradenim novcem položenim na off shore banke,to svi znaju u USKOKU,a nitko ništa ne poduzima. HYPO je leglo zla i služio je našim političarima za pranje novca.

KL
klokan13
23:14 27.10.2011.

Uf, pa jeli to moguće ? Postoji li mogućnost da Hrvatska isto vrati naše novce sa računa diljem svijeta ? Postoji li sposoban čovjek u Hrvatskoj da to ostvari, sječam se jednog gospodina koji je prije 10 godina to obećao, mislim da se zove Stipe, ali ništa....bla bla i prošla mu dva mandata... Izgleda da smo osuđeni slušati obećanja od naših politikanata i gledati kako to drugi rade... JADNO......