Suzavac i pucnjava

Htio kupiti iphone preko oglasnika i suzavcem poprskao vlasnika

Foto: Chris Young/Press Association/PIXSELL
Htio kupiti iphone preko oglasnika i suzavcem poprskao vlasnika
18.03.2013.
u 13:04
Nakon što je prodavač iz svojeg vozila donio kutiju s mobitelom i dao je "kupcu", kradljivac je uzeo mobitel i krenuo prema svom automobilu, uzeo suzavac, poprskao mladića koji je prodavao iphone te pobjegao autom.
Pogledaj originalni članak

Policija je dovršila istragu nad 37-godišnjakom i 28-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili dva kaznena djela razbojništva zajedno, dok se za 37-godišnjaka sumnja da je počinio i dva kaznena djela krivotvorenja isprava kao i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Jedan od osumnjićenih 14. ožujka, oko 13 sati, kontaktirao je 26-godišnjaka, predstavivši mu se pritom imenom Marko, navodeći da je potencijalni kupac mobitela marke Apple tip Iphone 5, za kojeg je oštećeni objavio oglas na internetu te je s njim dogovorio susret oko kupoprodaje u 19 sati, na parkiralištu Zagrebačkog velesajma. Nakon što je oštećeni stigao u navedeno vrijeme na ranije dogovoreno mjesto, prilikom izlaska iz automobila prišao mu je osumnjičeni koji se do njegovog dolaska nalazio u društvu osumnjičene u osobnom automobilu marke Fiat punto, na koje je prethodno namontirao nepripadajuće registracijske pločice koje je otuđio istoga dana, u namjeri da prikrije stvarnog vlasnika automobila.

Tražio je od prodavača da mu donese mobitel kako bi ga pogledao, a nakon što je prodavač iz svojeg vozila donio kutiju s mobitelom i dao je "kupcu", kradljivac je uzeo mobitel i krenuo prema svom automobilu, uzeo suzavac, poprskao mladića koji je prodavao iphone  te pobjegao autom.

Sumnja se i da je isti počinitelj dan kasnije,  oko 16 sati  kontaktirao novog prodavača iphonea putem oglasnika predstavivši mu se pritom imenom Matija te je s njim dogovorio susret oko kupoprodaje mobitela u 18 sati. Nakon što je 22-godišnjak u društvu svoje djevojke u oko 18 sati stigao na ranije dogovoreno mjesto,  ugledao je dvojac u autu na koji je osumnjičeni prethodno namontirao ukradene registracijske pločice.

Nakon kraćeg razgledavanja mobitela osumnjičeni je rekao da uređaj mora pokazati supruzi, koja je u tom trenutku sjedila na suvozačevom sjedalu, te se tada okrenuo prema mladiću i poprskao ga suzavcem, otrčao u auto i pobjegao. Mladić je, nakon što je došao k sebi svojim automobilom krenuo za napadačem te ga je u  jednom trenutku i sustigao, udarivši prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji dio vozila kojim su se udaljavali osumnjičen te je napadač u jednom trenutku otvorio prozor, izvukao pištolj i ispalio dva hica u zrak. 

>>Dječak (13) pretukao i na cesti ukrao mobitele muškarcu (54)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.