Oštre kritike

HSS: Ministar Jakovina priznaje da ne zna kako provoditi 'svoj' zakon

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
HSS: Ministar Jakovina priznaje da ne zna kako provoditi 'svoj' zakon
27.01.2014.
u 09:04
HSS je pozvao ministra Jakovinu da pokrene izmjenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu kako bi se omogućilo, prvenstveno putem kupnje i zakupa, okrupnjavanje domicilnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
Pogledaj originalni članak

- Niti nakon devet mjeseci po donošenju Zakona o poljoprivrednom zemljištu, ministar Tihomir Jakovina nije donio sve prateće provedbene propise. U trećoj godini mandata Vlade, a za ministra Jakovinu je to treći puta ponavljanje istog, prvog razreda, on nije naučio ni poštivati, niti provoditi Zakone koje donosi Hrvatski sabor, bez obzira na saziv - smatra Hrvatska seljačka stranka koja je u priopćenju kritizirala ministrove poteze.

- Zahvaljujući toj bahatosti i nesposobnosti velike površine pašnjaka ostaju i dalje samo hrvatski potencijal, dok se istodobno pod izlikom ''brige za stočare“ želi pogodovati stvaranju novih ''hrvatskih feudalaca“. Umjesto rješavanja zakonskih obveza, ministar se usredotočio na političko kadroviranje, upravo izabire podobnog, naravno iz svoga jata, ravnatelja Agencije za poljoprivredno zemljište. Pitamo se tko je do sada ravnao tom Agencijom, ima li Agencija ravnatelja, zamjenika? Prema rezultatima ''reforme“ u raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu, očito je da u Agenciji vlada kaos - napominju te se pitaju: ''Je li za takvo stanje odgovoran netko iz hrvatske povijesti ili aktualni ministar poljoprivrede i Vlada RH?''

- Hrvatskoj javnosti je konačno jasno da je ministar javno priznao da ne zna kako provoditi ''svoj“ Zakon o poljoprivrednom zemljištu - drži HSS te upozorava da će se ovakvom nebrigom i kukuriku politikantstvom omogućiti da umjesto hrvatskog seljaka, državnu hrvatsku zemlju kupe stranci.

HSS je pozvao ministra Jakovinu da pokrene izmjenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu kako bi se omogućilo, prvenstveno putem kupnje i zakupa, okrupnjavanje domicilnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, posebice OPG-a mladih inventivnih nositelja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

CA
caminus_aqua
10:40 27.01.2014.

Zanima me da li je što i napravio Jakovina u svom mandatu do sada. Najgori ministar poljoprivrede do sada. Da se ne može dodijeliti zemljište OPG-ima da ljudi rade.

DU
Deleted user
10:56 27.01.2014.

Taj bizarni Jakovina Tićo definitivno je najgori i najnesposobniji ministar u sadašnjoj Vladi. Kamo sreće da je samo on takav. Naime, bez imalo ustručavanja uz bok mogu mu gordo stati Vrdoljak Ivek, Maras Gogo, Mrsić Mirandolino i Zmajlović MIško, ali i Grčić dr. Brankec i Opčačić Mičlančica jesu tu negdje. A u posljednje vrijeme i Ostojić dr. Rajkec počeo se gubiti u ministarskim dužnostima. Kakav narod takva vlast, a vrijedi i obrnuto.

AM
ameris
11:39 27.01.2014.

Jakovina u svom mandatu ne mora ništa više napraviti ! Uništio je svinjogojstvo i uništio je stoćarstvo ! Ustoličio je francuski "Lactalis" tako da Hrvati mogu zaboraviti hrvatsko sviježe mlijeko .S vrlo sumljivom pojavom aflatoxina dokrajčio je i najmanje udruživanja malih stoćara ! Jakovina je vrlo opasan čovjek.No i njemu će skoro kraj pa kome opanci a kome obojci ! U Slavoniju sigurno neće nikada!