GOSPODARSTVO

HS Produkt, Aquaterm i Benefit dobili županijske "Zlatne kune"

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
HS Produkt, Aquaterm i Benefit dobili županijske "Zlatne kune"
28.04.2010.
u 14:31
Srebrnu medalju za promicanje pivarske industrije dobio je Ivan Gradišar, menadžer u Karlovačkoj pivovari i potpredsjednik Gospodarskog vijeća Komore, koji uskoro odlazi u mirovinu.
Pogledaj originalni članak

Plaketu Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Karlovac, za poslovanje u prošloj godini dobile su tvrtke Benefit promet u konkurenciji malih poduzeća do 50 zaposlenih, Aquaterm kao srednje poduzeće do 250 radnika, a lani je najbolje poslovalo poduzeće HS Produkt sa 1000 zaposlenih.

Lokomotive razvoja

– Nagrađeni su najbolji u konkurenciji 13 poduzeća iz županije i posebno im čestitam jer oni su lokomotiva koja vuče razvoj gospodarstva. Zapošljavaju, imaju odlične poslovne rezultate i povećan izvoz. No, svim poduzećima koja su prošlu, kriznu godinu, u kojoj su svi gospodarski pokazatelji i trendovi u padu, treba čestitati jer su opstali na tržištu – rekao je Zlatko Kuzman, predsjednik Županijske gospodarske komore. Benefit promet lanjske je godine uredno podmirivao sve obveze, isplaćivao plaće, kao i Aquaterm d.o.o. koji širi poslovanje i planira nova zapošljavanja. HS Produkt, čulo se na svečanoj sjednici Županijske gospodarske komore, tvornica je koja pištolj HS 2000 izvozi na sve kontinente, koriste ga Hrvatska vojska i policija, pravosuđe i domaće i strane zaštitarske tvrtke. MORH-u su isporučili i tisuću novih jurišnih pušaka.

– Uime svih nagrađenih zahvaljujem na Zlatnoj kuni. Ovo priznanje pokazuje da cijenite napore, probleme i izazove sa kojima se svakodnevno susrećemo, odnosno da su naša proizvodna djelatnost i orijentiranost izvozu dobar put koji može pomoći razvoju gospodarstva lokalne sredine – rekao je Željko Pavlin, direktor HS Produkta, i dodao da plaketa ima dodatni značaj jer su je dobili za uspješno poslovanje u godini krize.

Za promicanje pivarstva

Srebrnu medalju za promicanje pivarske industrije dobio je Ivan Gradišar, menadžer u Karlovačkoj pivovari i potpredsjednik Gospodarskog vijeća Komore, koji uskoro odlazi u mirovinu. Zlatko Kuzman kazao je da vjeruje da će ova godina ipak biti nešto povoljnija, da će se gospodarski trendovi popraviti, a sljedeće godine još više poduzeća kandidirati za plaketu Zlatna kuna.

Na svečanoj su sjednici bili i karlovački župan Ivan Vučić i zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

HA
Hatall
17:49 28.04.2010.

Možda će ovaj članak potaknuti USKOK da ubrza istražne radnje oko već pokrenutih postupaka za organizirani kriminal i korupciju među nekim nagrađenim tvrtkama koje se spominju u članku. Možda istragu prošire i na čelnike Županijske gospodarske komore jer su upitni njihovi kriteriji prema kojima nagrađuju tvrtke i pojedince koji su pod istragom USKOK-a ili im je to plus. Mnogi dobitnici Zlatne kune završili su u Remetincu.