Frankfurt

Hrvatu u Njemačkoj sude zbog krijumčarenja oružja iz BiH, prijeti mu zatvor

Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL
Hrvatu u Njemačkoj sude zbog krijumčarenja oružja iz BiH, prijeti mu zatvor
21.10.2019.
u 10:03
Hrvatskog državljanina (44) nastanjenog u Frankfurtu terete za kršenje Zakona o kontroli ratnog oružja
Pogledaj originalni članak

U Frankfurtu na Majni danas počinje suđenje 44-godišnjem hrvatskom državljaninu optuženom za pokušaj krijumčarenja opasnog ratnog oružja u Njemačku, za što mu prijeti više godina zatvora.

Hrvatskog državljanina nastanjenog u Frankfurtu terete za kršenje Zakona o kontroli ratnog oružja.

Kako prenosi Fenix, lokalni mediji navode da je Hrvat posredstvom supruge u rujnu 2017. godine u prtljazi autobusa iz BiH pokušao prokrijumčariti oružje u Njemačku.

Protutenkovsko oružje sa streljivom otkriveno je na granici BiH i Hrvatske. Tada je uhićena njegova supruga, a oružje sa streljivom je oduzeto.

Zasad nije poznato je li ovaj slučaj povezan s onim iz prosinca 2017. godine, kad je 25-godišnja djevojka pri ulasku u Hrvatsku iz BiH na prijelazu Stara Gradiška zaustavljena s tri raketna bacača (zolje) i jednim ručnim bacačem.

Ona je tada tvrdila kako joj je putnu torbu u kojoj je bilo oružje dao suprug od kojeg se razvodi, da joj je rekao da torbu ponese njegovu prijatelju i da je u njoj pršut. Izjavila je i da nije znala što se nalazi u torbi.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

PR
prajdali100
18:40 21.10.2019.

Ne gine mu 10 godina ! U zatvoru će steći brojna poznanstva,he he he....

TR
tratincica68
19:41 21.10.2019.

Bosanderos sa hrvatskom putovnicom.

RA
rankovic
19:32 21.10.2019.

ako je kriv naka plati