NAPOKON i U KARLOVCU

Hrvatsko-irski bračni par otvorio prvi hostel

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Hrvatsko-irski bračni par otvorio prvi hostel
01.08.2014.
u 21:00
Rijeke su posebno vrijedan turistički resurs i imaju toliko mogućnosti da se čudim što ovakvih pothvata nije bilo, kaže D. Cullen
Pogledaj originalni članak

Korisnici željezničkog ili autobusnog kolodvora u Karlovcu više ne bi trebali nailaziti na mlade turiste koji drijemaju u čekaonicama zaogrnuti spavaćim vrećama jer je upravo otvoren prvi karlovački hostel, "Na putu", poduzetnički pothvat mladog hrvatsko-irskog bračnog para Cullen-Družak.

– Rijeke su posebno vrijedan turistički resurs i imaju toliko mogućnosti da se čudim da mi sada otvaramo prvi hostel. U drugim gradovima takvo što iskorištavaju – kaže Damien Cullen. Ana Cullen-Družak i njezin suprug Damien u Karlovac su se doselili u travnju, zakupili prostor i počeli uređivati hostel koji sada ima tri sobe i ukupno 20 kreveta. U sobama s pet i sedam kreveta noćenje je 115 kuna, a u sobi s osam kreveta 110 kuna. "Na putu" će uskoro i iznajmljivati bicikle. 

>> Na seoskom imanju, osim soba, uredili autokamp, bazen...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.