Hrvatski sabor o zatvaranju 27. pregovaračkog poglavlja o okolišu

Foto: Arhiva VL
Hrvatski sabor o zatvaranju 27. pregovaračkog poglavlja o okolišu
10.12.2009.
u 11:06
Hrvatske vode u roku od 12 mjeseci nakon stupanja zakona na snagu obvezat će onečišćivače na ugradnju uređaja za mjerenje količine ispuštenih tehnoloških otpadnih voda.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski sabor nastavio je rad raspravom o još jednom zakonu koji je važan za zatvaranje 27. pregovaračkog poglavlja o okolišu.

Zakon koji podupire saborska većina odnosi se na financiranje vodnog gospodarstva i Vlada tvrdi da nije cilj uvođenje novih vodnih naknada i doprinosa nego samo dopuna namjene i načina obračuna postojećih.

Izgradnja regulacijskih i protupoplavnih građevina više se neće plaćati iz proračuna nego iz vodnog doprinosa. Hrvatske vode će u roku od 12 mjeseci od stupanja zakona na snagu obvezati onečišćivače na ugradnju uređaja za mjerenje količine ispuštenih  tehnoloških otpadnih voda.

Za ostvarenje tih ciljeva u idućih 15 godina potrošit će se 53 milijarde kuna, a od toga veći dio iz EU, kazao je državni tajnik regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravko Krmek.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
11:26 10.12.2009.

53 milijarde? ahahah!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
14:52 10.12.2009.

George Soros ima bolji prijedlog. On kaze da tih 100 milijardi rezervi iz IMF-a jednostavno treba prebaciti u Zeleni fond i iz njega onda treba financirati klima projekte u nerazvijenm zemljama ... kao sto je opce poznato Georg Soros kao i Goore, voli klimu, tu novu religiju stvorenu na uvjeravanju, bez ikakvih konkretnih i znanstvenih dokaza ..... pljuc!