Oružane snage

Hrvatski i mađarski ministri obrane dogovorili suradnju

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
ministri (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
ministri (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
ministri (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
ministri (1)
24.01.2011.
u 17:16
Uskoro je moguće uvođenje hrvatske kacige i proizvoda HS produkta u mađarsku vojsku
Pogledaj originalni članak

OSIJEK – Međusobna suradnja vojnih industrija važna je i za Hrvatsku i za Mađarsku, posebno u godini u kojoj obje zemlje donose strateške dokumente vezane za dugoročni razvoj oružanih snaga. Rekao je to ministar obrane Davor Božinović nakon sastanka s mađarskim kolegom Csabom Hendeom u Osijeku.

– Prije svega mislim na uvođenje hrvatske kacige i proizvoda HS produkta u mađarske oružane snage, dok su naši susjedi zainteresirani za obuku. Jedni drugima možemo pomoći raznim projektima i tako rasteretiti vlastite nacionalne obrambene proračune – kazao je Božinović.

Bilateralna suradnja između dva ministarstva, rečeno je, vrlo je intenzivna, a samo u ovoj godini planirano je 40-ak aktivnosti.

– Mađarski i hrvatski vojnici zajedno rade na čak tri lokacije u Afganistanu – istaknuo je Csaba Hende. Dodao je i da njegova zemlja na svakom forumu zagovara da Hrvatska što prije postane punopravna članica EU.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
-obrisani-
18:20 24.01.2011.

uh...sad smo jaki....

Avatar Jack_Bauer
Jack_Bauer
19:09 24.01.2011.

Molim lijepo ovo je 2011 a ne 1102

OB
-obrisani-
19:37 24.01.2011.

je zato je INA platila:::::