NIKA ISTRAŽUJE

Hrvatski građani imaju 113,2 milijarde kuna mirovinske štednje, evo što se događa s tim novcem

Hrvatski građani imaju 113,2 milijarde kuna mirovinske štednje, evo što se događa s tim novcem
22.10.2020.
u 09:01
Doznajte sve o tome kako funkcioniraju mirovinski sustav i obvezni mirovinski fondovi te kako povećati svoju mirovinu.
Pogledaj originalni članak

Većina Hrvata o svojoj mirovini počinje razmišljati tek nakon 40. godine iako o iznosu mirovine koju će primati jednoga dana odlučuju već pri dobivanju prvog posla i svoje prve plaće. Naime, svaki mjesec poslodavci za 1,5 milijuna zaposlenih uplaćuju 5% mirovinskog doprinosa na osobni račun svakog od njih u obveznim mirovinskim fondovima. Evo što se točno događa s tim novcem, kako mirovinska društva investiraju novac i je li moguće ostati bez svoje mirovinske štednje.  

NIKA ISTRAŽUJE

IZVOR: HANFA

Sadržaj je produciran u partnerstvu Native tima Večernjeg lista i PBZ CROATIA OSIGURANJE obveznih mirovinskih fondova u skladu s najvišim profesionalnim standardima, u suradnji s agencijom za premium sadržaj i tehnologiju 01 Content & Technology – C3 Croatia.  

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr