hvalevrijedna akcija

Hrvatski Crveni križ u Vukovaru pokrenuo projekt Za sretnije dječje blagdane

Foto: Branimir Bradarić
Projekt Za sretnije dječje blagdane
Foto: Branimir Bradarić
Projekt Za sretnije dječje blagdane
Foto: Branimir Bradarić
Projekt Za sretnije dječje blagdane
Foto: Branimir Bradarić
Projekt Za sretnije dječje blagdane
11.12.2020.
u 14:15
Pravo na poklon bonove imaju djeca iz obitelji koje su korisnici zajamčene minimalne naknade, a namijenjeni su djeci do 18 godina
Pogledaj originalni članak

Hrvatski Crveni križ danas je u Vukovaru predstavio projekt pod nazivom "Za sretnije dječje blagdane" koji za cilj ima uljepšati socijalno ugroženoj djeci predstojeće blagdane. Prema riječima izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenoga križa u sklopu projekta će se djeci u siromaštvu darovati blagdanski poklon bonovi u iznosu od 100 kuna.

- Poklon bonovi osigurani su za 7.680 djece, a ukupna vrijednost bonova iznosi 768.000 kuna. Svjesni smo da iznos bona od 100 kuna nije velik ali želja nam je bila obuhvatiti što veći broj djece. Željeli smo staviti osmjehe na što više dječjih lica i vjerujemo da će ih poklon u vrijednosti od 100 kuna obradovati - rekao je Markt.

Pravo na poklon bonove imaju djeca iz obitelji koje su korisnici zajamčene minimalne naknade, a namijenjeni su djeci do 18 godina. Bonovi će se moći iskoristiti u prodavaonicama Konzuma za sve osim za cigarete i alkohol. Iz poklon bonove djeci će biti podijeljena i prigodna pisma kako bi znali da nisu sami i da postoje brojni ljudi koji misle na njih.

Iz Hrvatskog Crvenoga križa napominju kako su djeca jedna od najviše siromaštvom pogođenih skupina kao i da prema istraživanjima Ekonomskog instituta u Hrvatskoj živi gotovo 300 tisuća djece u siromaštvu. Strahuje se kako će taj broj, radi epidemije, još više rasti.

Početak akcije označen je u dvorištu Gradskog društva Crvenog križa Vukovar čiji je ravnatelj Vlatko Glavaš kazao kako je iz tog razloga izuzetno ponosan. Kazao je i kako će ova akcija obuhvatiti i 172 djece iz Vukovara. Jedna od obitelji čija su djeca dobila poklon bonove je i obitelj Aleksandre Menjuk koja ima petero djece.

- Njima ovo jako puno znači. Živimo od socijalne pomoći i ne možemo im priuštiti slatkiše koje vole. Sada će se malo više obradovati svemu - rekla je Menjuk.

Akciju je podržala Zagrebačka banka s 500.000 kuna, a značajan doprinos dale su i tvrtke ZB Invest, UniCredit Leasing Croatia, Tetra Pak, Tele 2, Šibensko – kninska županija i OMCO Croatia. Donacije tvrtki još uvijek pristižu tako da će broj poklon bonova za djecu biti i veći,

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.