australski the age

Hrvatska suđenje kapetanu Draganu prepušta Srbiji?

Foto: AFP/PIXSELL
Hrvatska suđenje kapetanu Draganu prepušta Srbiji?
04.04.2010.
u 18:46
Australska policija pokušava locirati Vasiljkovića koji je od prošlog ponedjeljka čini se u bijegu.
Pogledaj originalni članak

Pozivajući se na australski The Age, beogradski "Blic" piše kako bi Draganu Vasiljkoviću moglo biti suđeno u Beogradu ukoliko bude uhićen u Srbiji. Australska policija pokušava locirati Vasiljkovića koji je od prošlog ponedjeljka, čini se u bijegu nakon što je Vrhovni sud donio odluku kako može biti izručen Hrvatskoj koja ga traži zbog ratnih zločina.

>>Ilija Glišić: Kapetan Dragan predat će se poslije Uskrsa

The Age piše da je australska policija pretražila kuću žene koja je s Vasiljkovićem živjela u coffs Harbouru, kao i lokalnu luku, s obzirom da Kapetan Dragan posjeduje jahtu kojom je ranije jedrio do Europe i Afrike.

- Mogućnost da će Vasiljkoviću ipak biti suđeno u Srbiji spomenuo je i hrvatski zamjenik državnog odvjetnika Dragan Novosel, koji je za HRT izjavio da će Hrvatska biti prisiljena suđenje Kapetanu Draganu prepustiti Srbiji ukoliko tamo bude uhićen jer kao državljanin Srbije neće biti izručen Hrvatskoj, piše "Blic".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 59

DU
Deleted user
09:09 05.04.2010.

Sudenje kapetanu Draganu u Srbiji Josipovic naziva po hrvatski PRAVDOM.

MM
Mladen Miletić
10:11 05.04.2010.

Hrvatska suđenje kapetanu Draganu prepušta Srbiji? Naši zatvori su več prepuni sa Hrvatima, sada da se guramo i sa Draganima kaj ne i nema smisla. Osim toga oni če ga premalo osuditi pa ih možemo kudfiti i pljuvati po njima !

DH
dalibor.hren
08:29 05.04.2010.

Sudit će mu u Srbiji. Presuda: Počasni građanin Beograda...