hrvatska dijaspora

Hrvati iz Austrije pobjednici EP hrvatskih iseljenika

Foto: Branimir Bradarić/VLM
Hrvati iz Austrije pobjednici EP hrvatskih iseljenika
24.06.2013.
u 15:41
Tijekom boravka u Vukovaru predstavnici hrvatske dijaspore obišli su spomen obilježja iz Domovinskog rata te se upoznali i s novijom povijesti, stradanja grada i Vukovara tijekom rata, godinama povratka i obnove
Pogledaj originalni članak

Nogometna reprezentacija hrvatskih iseljenika iz Austrije pobjednik je ovogodišnjeg 4. Europskog nogometnog prvenstva hrvatskih iseljenika koje se proteklog vikenda igralo u Vukovaru, Ivankovu i Bogdanovcima. Austrijski Hrvati su u finalu bili bolji od Hrvata iz Mađarske. Na prvenstvu su uz finaliste sudjelovali još i reprezentacije hrvatskih iseljenika iz Makedonije, Srbije (Vojvodina), Slovačke, Slovenije, Rumunjske i Italije.

Najboljim momčadima i pojedincima podijeljeni su i prigodni pehari i nagrade. I ovo EP hrvatskih iseljenika igrano je pod pokroviteljstvom HNS-a, a prijavljeno je i UEFA-i. Tijekom boravka u Vukovaru predstavnici hrvatske dijaspore obišli su spomen obilježja iz Domovinskog rata te se upoznali i s novijom povijesti, stradanja grada i Vukovara tijekom rata, godinama povratka i obnove.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.