GLASNJE O SMJENI

Hrg o Divjak: Podržat ću bilo kakvu odluku premijera

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Branko Hrg
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
Blaženka Divjak predstavila rezultate procesa provjere vjerodostojnosti diploma
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Andrej Plenković
14.01.2020.
u 18:45
Premijer je osoba koja predlaže razrješenje i imenovanje, dok premijer nekog ministra ili ministricu ne odluči smijeniti podržat ćemo njegov prijedlog, poručio je Hrg
Pogledaj originalni članak

Predsjednik HDS-a Branko Hrg izjavio je u utorak, govoreći o oporbenom prijedlogu za smjenom ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, da je premijer Andrej Plenković osoba koja predlaže razrješenja i imenovanja ministara te da će on podržati bilo kakav njegov prijedlog.

Premijer je osoba koja predlaže razrješenje i imenovanje, dok premijer nekog ministra ili ministricu ne odluči smijeniti podržat ćemo njegov prijedlog, poručio je Hrg novinarima prilikom dolaska u Banske dvore na prvi ovogodišnji sastanak vladajuće koalicije. Na pitanje podržava li onda ministricu Divjak samo zbog odluke premijera rekao je da je "to tako sa svakim ministrom". O odnosima u vladajućoj koaliciji Hrg kaže kako su "približno isti kao i prošle godine".

Potpredsjednik Sabora i zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin kratko je kazao da je odluka o ministrici Divjak točka dnevnog reda u Saboru, a o njoj će se vjerojatno raspravljati i na koalicijskom sastanku. Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac kazao je kako koalicija "dugo nije bila zajedno" te da ne osjeća napetosti, ali ni olakšanje. Saborski zastupnik Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda rekao je da će se o Divjak očitovati prilikom glasanja o povjerenju, koje bi se trebalo održati u petak. "Vidjet ćete prilikom glasanja u petak", rekao je.

VIDEO Divjak odgovorila na prozivke Davora Bernardića

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
19:18 14.01.2020.

hrg bilo bi dobro da glumis u nekom filmu....uloga....katica za sve...ili sluga pokoran...moj naklon...

Avatar Forest Trump
Forest Trump
21:35 14.01.2020.

Ništa manje se od tebe i ne očekuje !!!

RP
rpzagreb
21:32 14.01.2020.

Ovakvom izjavom je najbolje opisao sebe, tko je kakav politički parazit najniže vrste.