'NIJE NAŠ KANDIDAT'

Horvat: HDZ je uvjeren da će Hrvatsku i u idućih 5 godina voditi žena. Tko podržava Škoru - griješi

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Vukovar: 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem
Foto: Davor Javorović/Pixsell
10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem
Foto: Davor Javorović/Pixsell
10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem
09.12.2019.
u 16:58
- Gledajući natpise u proteklih nekoliko dana i nespretne izjave gospodina Škore, ja sam isto mišljenja da svi oni koji u ovom trenutku isto misle kao Miroslav Škoro i daju mu potporu krijući se iz kontigenta ili prizivajući glasove HDZ-a uvelike griješe - poručio je ministar iz Vukovara
Pogledaj originalni članak

Ministar gospodarstva Darko Horvat kazao je danas u Vukovaru, gdje je nazočio sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, da je raspisan natječaj temeljem kojega se prate nove inovativne ideje iznosa 634 milijuna kuna te da bi se do kraja ovoga ili idući tjedan trebao raspisati i novi tzv. IRI 2 natječaj za kojega je osigurano 770 milijuna kuna.

- Ide i natječaj kojim ćemo povezivati mikro, mala i srednja trgovačka društva s velikim gospodarskim subjektima, tzv. integrator za koji smo pripremili 100 milijuna kuna i dodatnih 300 milijuna kuna za industriju, unutar koje stvaramo perspektivu da se i u Hrvatskoj dogodi integracija novih tehnologija, bez obzira radi li se o proizvođačkoj, proizvodnoj ili bilo kojoj drugoj djelatnosti - najavljuje ministar.

Upitan kako komentira premijerovu izjavu da je "glas za Miroslava Škoru glas za Milanovića", odgovorio je:

- Gledajući natpise u proteklih nekoliko dana i nespretne izjave gospodina Škore, ja sam isto mišljenja da svi oni koji u ovom trenutku isto misle kao Miroslav Škoro i daju mu potporu krijući se iz kontigenta ili prizivajući glasove HDZ-a uvelike griješe. On nije kandidat HDZ-a. U ovom trenutku ga podržava netko s kim je HDZ pokušao suradnju, ali jednostavno nije bilo zajedničkog jezika i svi oni koji ga različitim filozofijama prizivaju kao svog kandidata neka im to tako i bude. HDZ je na svim svojim tijelima vrlo jasno i jednoglasno odabrao Kolindu Grabar-Kitarović za svoju kandidatkinju za predsjednicu i uvjereni smo da će i u narednih pet godina Hrvatsku voditi žena.

Osvrnuo se i na stanje u Đuri Đakoviću ističući pritom kako kako bi neka pitanja trebalo postaviti i menađmentima koji su do jučer vodili tu tvrtku i doveli je ovu problematičnu situaciju.

- Đuro Đaković neće u stečaj i velika većina radnika će tijekom ovoga tjedna dobiti plaću za listopad. Pokušavamo ishoditi mogućnost međufinanciranja, koje neće biti u obliku klasičnoga kredita, da bi onaj set ugovora koji je aktivan završili. Kroz naplatu tih ugovora ćemo vratiti tu pozajmicu, odnosno kredit, a ostatak bio ostao za solventnost Đure Đakovića - zaključuje.

 

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MA
magnum2013
18:20 09.12.2019.

Darko Horvat? Možete li nam reči bilo koji rezultat njegovog rada kao ministra? Fotelja i ništa više!

RP
rpzagreb
19:22 09.12.2019.

Kojeg iole razumnog čovjeka može interesirati što kaže ovakav lik? Svi skupa trabunjaju jedno te isto već godinama a država je čvrsto na dnu Europe po svakom današnjem kriteriju.

MA
Marina58
19:53 10.12.2019.

Zena? Dalija? Katarina?