Spašene iz azila

Honey i Trixie na toplom i sigurnom podižu svoju štenad

Foto: Privatni album
Kujice iz skloništa
Foto: Privatni album
Kujice iz skloništa
Foto: Privatni album
Kujice iz skloništa
Foto: Privatni album
Kujice iz skloništa
Foto: Privatni album
Kujice iz skloništa
Foto: Privatni album
Kujice iz skloništa
02.10.2014.
u 16:39
Pseće obitelji na privremenom su smještaju u Zagrebu, dodatne informacije možete dobiti na 091/3772682
Pogledaj originalni članak

Umjesto da ih njeguju u toploj sobi, Trixie i Honey svoju štenad štitile su u hladnom boksu jednog skloništa. Prizor koji je dotaknuo srca volontera i od kojeg nisu mogli okrenuti glavu.

- Prva informacija bila je da jedna kujica sa četiri šteneta cvili, kao da moli da je netko spasi. Otišli smo po nju, a kad smo stigli, u azilu smo zatekli još jednu kujicu sa štenetom – kaže Zagrepčanka Svjetlana Petras, koja je preuzela brigu o obje mame.

Na putu do Zagreba dva Honeyena šteneta uginula su im na rukama, a za živote druga dva, Lilly i Otta, borili su se veterinari danima. Trixie i mala Pixie bile su u malo boljem stanju. Kujice imaju privremeni smještaj, no briga o njima znači i financijski trošak – za liječenje, pelene, hranu, cjepiva, sterilizaciju.

- Za sve njih tražimo i udomitelje, kojima će ovi psi biti kućni ljubimci. Lanac i box ne dolaze u obzir, a odbit će i lovce koje bi mogla znimati lovna terijerka Trixie. Udomitelji će morati potpisati i ugovore o udomljavanju. Nakon svega, ovi psi zaslužili su samo najbolje – kaže volonterka. Želite li joj pomoći u brizi za dvije pseće obitelji, nazovite na 091/3772682.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.