Njemačka-Makedonija-Kosovo

Homoseksualni špijunski par ugrozio nacionalnu sigurnost

Foto: AFP
Homoseksualni špijunski par ugrozio nacionalnu sigurnost
18.11.2009.
u 16:43
Agent njemačke tajne službe (BND) izazvao je svojom homoseksualnom vezom s mladim prevoditeljem jedan od najvećih špijunskih procesa u njezinoj povijesti.
Pogledaj originalni članak

Agent njemačke tajne službe (BND) izazvao je svojom homoseksualnom vezom s mladim prevoditeljem jedan od najvećih špijunskih procesa u njezinoj povijesti. Naime, 42-godišnji tajni agent koji je bio na tajnom zadatku u Makedoniji i Kosovu tajne je informacije BND-a i drugih tajnih službi s kojima je surađivao povjeravao svojem ljubavniku koji je za Antona Roberta K. prevodio na području njegova zadatka.

Lavinu optužbi pokrenula je prevarena žena koja je saznala za intimnu vezu svojeg muža.

U razdoblju od 2005. do 2008. godine njemački je špijun govorio o podacima koje je prikupio pod okriljem diplomatskog statusa svojem partneru te time zaprijetio akcijama BND-a na području jugoistočne Europe.
Istragom se ustanovilo da je 29-godišnji ljubavnik, Murat K., također bio špijun te da je ciljano zahtijevao uvid u rad njemačkog agenta kako bi svoj ured informirao o budućim potezima, što je bitno ugrozilo sigurnost Republike Njemačke, ustvrdilo je vodstvo BND-a.

Posljedice fatalne veze su nesagledive. Po informacijama iz krugova bliskih BND-u doznaje se kako se morao prekinuti kontakt s nekoliko važnih doušnika na području rada Antona K. te da je suradnja s makedonskom i kosovskom vladom bitno otežana nakon što je skandal otkriven.

Još nije jasno je li se homoseksualni par našao na meti prevarene supruge ili su optužbe zaista utemeljene. Odvjetnik optuženog dvojca najavio je kako očekuje oslobađajuću presudu, no u slučaju da se tvrdnje supruge obistine, špijunima prijeti zatvorska kazna do 10 godina.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

OB
-obrisani-
18:26 18.11.2009.

Kod nas,kako da ne!Zagreb je domaćin ponosnih.El Prezidente,poznatiji kao g.Antifašist osobno je pokrovitelj. To ti dođe kao i svaka statistika.Kod nas pedera 100.000,kod vas 200.000,ne uključujuć Kosovo. Al,nema vam spasa,Mladića ne morate isporučiti Haagu,ali gay paradu morate organizirati ako hoćete u pedersku Europu.A hoćete.

OB
-obrisani-
18:30 18.11.2009.

Tajna000 ...prema tvojih par prijasnjih napisa nisam mogao zakljuciti da li si to stvarno ti ili je netko pod ukradenim nickom........ a iz kojeg ti to razloga pitas mene o Kosovarima ?

BT
bili-tartuf
17:57 18.11.2009.

marsi,..pripazi na ovega -kamocés´,...on prodaje Dildote i Vazeljin na netu...-:))