Zrakoplovna nesreća

Hokejaši ruskog Lokomotiva poginuli u padu aviona

Foto: AFP/PIXSELL
lokomotiv
Foto: REUTERS
hokejaši, lokomotiv, pad zrakoplova (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
lokomotiv
Foto: Reuters/PIXSELL
zrakoplovna nesreća (1)
Foto: AFP/PIXSELL
lokomotiv
Foto: NPH/Pixsell
poginuo hokejaš (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
zrakoplovna nesreća (1)
07.09.2011.
u 15:23
Zrakoplov Yak-42 pao je u rijeku Volgu, 240 kilometara sjeveroistočno od Moskve. Hokejaši su putovali na utakmicu u Minsk.
Pogledaj originalni članak

Putnički zrakoplov koji je prevozio članove ruskog hokejskog kluba Lokomotiv srušio se nedugo nakon što je uzletio iz Jaroslavlja u Rusiji. U nesreći je poginulo 43 ljudi, a dvije su osobe teško ozlijeđene, javlja AP.

Rusko ministarstvo za hitne situacije izvijestilo je da se zrakoplov Yak-42 srušio u rijeku Volgu, 240 kilometara sjeveroistočno od Moskve. Prema prvim informacijama, prepolovio se u zraku. Ministarstvo je kazalo da su dvije osobe preživjele nesreću, ali teško su ozlijeđene.

Ruski mediji izvještavaju da je zrakoplov pokušavao poletjeti više, no nije uspio nego se zabio u signalni toranj i pao u rijeku. Vrijeme je u trenutku nesreće bilo sunčano.

U zrakoplovu je bilo 45 ljudi, odnosno osam članova posade i 37 članova hokejskog tima, od liječnika, trenera do igrača. Nesreću je preživio igrač Alexander Galimov i jedan član posade.

Švedski reprezentativac i vratar Lokomotiva Stefan Liv jedna je od žrtava ove teške nesreće.

Avion je izgrađen 1993. godine i bio je u vlasništvu kompanije Yak Service. Nakon pada ruski premijer Vladimir Putin odmah je na mjesto nesreće poslao ministra prometa.

Hokejski tim trebao je stići do glavnog grada Bjelorusije Minska gdje je u četvrtak trebao igrati utakmicu s Dinamo Minskom te tako otvoriti novu sezonu kontinentalne hokejske lige. Inače, 1997. i 2003. godine osvojili su KHL, koji okuplja ekipe iz Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Latvije i Slovačke. Prošle godine sezonu su završili na trećem mjestu.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 80

RE
rekma
10:25 08.09.2011.

R.I.P

FE
Felicijen
15:53 07.09.2011.

Prepolovio se u zraku!? Pa od čega rade tamo te avione? Od balze i svilenog papira? Strašna nesreća!

Avatar Bjeda
Bjeda
20:07 07.09.2011.

uzas...