Novi performans

Hoće li preživjeti? Tri dana bit će spojen na milijun volta elektriciteta

Foto: Reuters/Pixsell
Hoće li preživjeti? Tri dana bit će spojen na milijun volta elektriciteta
03.10.2012.
u 16:08
David Blaine neće ništa jesti ni spavati, a svoj performans izvest će na Manhattanu u luci na rijeci Hudson. Nastup će uživo biti prikazivan preko YouTubea
Pogledaj originalni članak

Poznati svjetski iluzionist David Blaine planira svoju novu ekshibiciju. Naime, čak 72 sata provest će na posebnoj platformi visokoj šest metara "pripojen" na milijun volta elektriciteta.

Tijekom ta 72 sata neće ništa jesti ni spavati, vodu će piti cjevčicom, urinirati preko katetera, a prije same ekshibicije postit će kako ne bi morao ići na zahod.

– Godinama to želim učiniti i sad ću napokon to i ostvariti – rekao je Blaine, piše Sky News.

Svoj performans izvest će na Manhattanu u luci na rijeci Hudson, a počinje u petak navečer. Moći će ga vidjeti svi koji to budu željeli. Svi će ostali performans moći pratiti preko YouTubea.

Na sebi će imati metalni oklop, a nosit će i posebno dizajniranu kacigu te metalne čarape.

– Cijelo tijelo okruženo je statičkim elektricitetom. Ne boli me, ali je osjećaj čudan. Ne znam kakav će utjecaj na moj mozak imati trodnevna izloženost toj količini elektromagnetnih sila – rekao je Blaine koji je već preživio 63 sata unutar ledenog bloka, tjedan dana unutar kovčega te šest tjedana bez hrane u staklenoj kutiji iznad rijeke Temze.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar madcap
madcap
16:50 03.10.2012.

Izloženost EM sila? Pa on uopće neće biti izložen nikakvim EM silama jer se nalazi u Faradayevom kavezu. Tako da sav taj elektricitet nema nikakvog utjecaja osim vizualnog efekta i osim što će za ovaj jeftini performans potrošiti električnu energiju koju će netko morati platiti.

IB
istina_boli
19:43 03.10.2012.

A koju frekvenciju ima taj visoki napon? Ako je iste frekvencije kao u dalekovodu bit ce res pecen.

Avatar rimaz
rimaz
16:48 03.10.2012.

" a prije same ekshibicije postit će kako ne bi morao ići na zahod." Odgovor na tvoje oštroumno pitanje je u tekstu članka. Detaljno čitanje nije na odmet.