Praznik rada

HNS pred "Nadom Dimić" uputio apel za spas gospodarstva

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
HNS pred "Nadom Dimić" uputio apel za spas gospodarstva
01.05.2010.
u 15:00
Prihvaćanje stranih ulaganja, iskorištavanje turističkih potencijala i novca EU fondova ključ je oporavka Hrvatske, smatra R. Čačić
Pogledaj originalni članak

 Praznik rada, trideset su sekundi dugom “šutnjom za hrvatsko gospodarstvo”, ispred zapuštene zgrade bivše tvornice trikotaže “Nada Dimić” u zagrebačkoj Branimirovoj ulici proslavili i čelnici Hrvatske narodne stranke. Bivša je tvornica, kažu HNS-ovci, tek još jedna žrtva hrvatske privatizacije i podsjetnik na dosadašnje olako raspolaganje imovinom.

– Kako je moguće da “Nada Dimić” koja je nekada zapošljavala 1700 ljudi, od toga 95 posto žena, od hrvatske samostalnosti ne proizvodi apsolutno ništa – pita se predsjednik Grdskog odbora HNS-a Grada Zagreba Dragan Kovačević. Nužnost pokretanja proizvodnje ističe i njegova stranačka kolegica Vesna Pusić.

-  U zabludi su oni koji misle da je vrijeme proizvodnje prošlo. Bez oslonca na nju ni gospodarstvo ne može napredovati – podsjeća Pusić. Na razvojne poluge u kojima HNS vidi glavne pokretače oporavka hrvatskog gospodarstva građane je na središnjoj HNS-ovoj proslavi na Cvjetnom trgu podsjetio predsjednik stranke Radimir Čačić.

– U trenutku kada je kreditna sposobnost u Hrvatskoj bitno smanjena važno je ponuditi prostor za ulaganje stranog kapitala, iskoristiti turističke potencijale neiskorištenog državnog zemljišta od Brijuna do Prevlake, te prepoznati i ostvariti hidropotencijal Hrvatske koji bi u pet godina u mogao privući investiciju od osam milijardi eura. Također, važno je  iskoristiti novac koji nam za projekte rekonstrukcije i izgradnje željezničkog sustava te projekte vezane uz okoliš i gospodarenje otpadom nude EU fondovi – poručuje Čačić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

OB
-obrisani-
19:26 01.05.2010.

Pa tko više ovom \"gangsteru nad gangsterima\" daje prostor za lupetanje ?

NE
nettko
22:19 01.05.2010.

imaš problem popi čašu- h2so4-i ne lupaj gluposti..........

Avatar specz1
specz1
13:34 02.05.2010.

bolje se drži volana tamo si učinkovitiji.