Na potezu je premijer

Okončana trakavica: HNS odlučio koga će Vladi predložiti za novog ministra kulture

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Okončana trakavica: HNS odlučio koga će Vladi predložiti za novog ministra kulture
16.04.2015.
u 17:45
Predsjedništvo HNS-a predložilo je Šipuša za novog ministra Središnjem odboru, koji se složio s odlukom Predsjedništva
Pogledaj originalni članak

Trakavica oko izbora novog ministra kulture napokon je završena – HNS će Vladi predložiti da novi ministar umjesto Andree Zlatar Violić postane Berislav Šipuš.

Poznato je, naime, da je Šipuš dosad obnašao dužnost zamjenika ministrice kulture, a nakon što je ona dala ostavku bio je i v. d. ministra. HNS je tu odluku donio u skladu s njihovom stranačkom procedurom: Predsjedništvo HNS-a predložilo je Šipuša za novog ministra Središnjem odboru, koji se složio s odlukom Predsjedništva.

Dalje po proceduri to će izgledati ovako: premijer Zoran Milanović predložit će Hrvatskom saboru da Šipuša potvrdi ministrom kulture, zato što Vlada kao kolektivno tijelo ne treba o tome glasati. Doznajemo kako će Milanović prihvatiti prijedlog HNS-a za imenovanjem Borislava Šipuša za ministra kulture.

>> HNS bi Šipuša za ministra, sve dosad provjeravali je li 'peglao' službenu karticu

>> Udruga Promo: Berislav Šipuš ne smije biti ministar kulture

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar links
links
18:13 16.04.2015.

sada više nemaju niti jednog člana hns-a da nije ministar

Avatar docCL
docCL
19:02 16.04.2015.

Lik je potrosio 2,5 milje kuna proracunskih novaca na svoje projekte. Mozda mu je ovo nagrada za skromnost? Bolji odabir bi bio Bare iz Majka jer bi on za bjelo potrosio puno manje.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:04 16.04.2015.

I to je eto glavna vijest koja je na naslovnici brze bolje zamijenila vijest kako nam Jakobsen priopcuje da nam je gospodarstco u nekoj stvari, a vlada za baciti. Zbilja, puno bitnije.