Suradnja

HNK i kulturologija zajedno mogu stvoriti i nove kazališne kritičare

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
HNK i kulturologija zajedno mogu stvoriti i nove kazališne kritičare
05.11.2015.
u 13:55
Surađivali su ranije na projektu „Kazališna ljetna špica“
Pogledaj originalni članak

Kako bi izmjenjivali iskustva i ostvarivali svoje ideje, ugovor o suradnji potpisali su HNK Osijek i sveučilišni Odjel za kulturologiju.

– Kulturologija ima znanstvenu bazu koju treba respektirati, njihove analize i ideje mogu našem kazalištu biti od velike koristi u svakodnevnom radu, u propagandi. Pomou studenata i njihovih projekata možemo puno lakše u kazalište vratiti mlađu publiku, od 20 do 40 godina – istaknuo je intendant Božidar Šnajder.

Surađivali su ranije na projektu „Kazališna ljetna špica“.

–Naš studij ima veliki segment posvećen teoriji kazališta i povijesti kazališta pa se i u tom prostoru može predstaviti rad nacionalnog kazališta. A mislim da možemo isprofilirati i ozbiljne buduće kazališne kritičare – rekla je Ivana Žužul, pročelnica Odjela.

 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.