hloverka

Hlo: Za mene je ovo šok! Sada ni ja ni suradnici ne idemo na godišnji

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
hloverka (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
hloverka (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
hloverka (1)
Foto: arhivska slika
hloverka novak srzić
Foto: Davor Puklavec
domagoj buric
Foto: 'Zeljko Hladika/PIXSELL'
'07. 07. 2010., Zagreb Na HTV-u je odrazano Programsko vijece HRT-a na kojem je prihvacena ostavka direktora programa Domagoja Burica te za v.d. direktorice HTV-a postavljena Hloverka Novak Srzic. Zbo
07.07.2010.
u 11:39
Poslije razrješenja Burića, imenovana nova v. d. direktorica programa HTV-a.
Pogledaj originalni članak

Današnji dan bio je jedan od najburnijih i zacijelo najstresnijih na Prisavlju, ne samo za vijećnike HRT-a nego i za mnoge promatrače događanja oko javne televizije. Pošto je ujutro na vlastiti zahtjev, zbog srčane aritmije uzrokovane “prekomjernim i stresnim poslom” dosadašnji direktor programa Hrvatske televizije Domagoj Burić razriješen te dužnosti, Programsko vijeće HRT-a njegovom je v. d. nasljednicom imenovalo ni manje ni više nego – Hloverku Novak Srzić!

To isto vijeće koje ju je u siječnju (jedva) smijenilo s dužnosti glavne urednice Informativnoga programa, danas ju je, naime, na prijedlog v. d. ravnatelja HTV-a Mislava Stipića vratilo u još većem stilu, na još jaču poziciju.

Nastupa već ujutro

Doduše, uz veliku buru, šokove i ostavke, a potom i demonstrativan odlazak sa sjednice dviju “lijevih članica” vijeća, Sanje Modrić i Marine Škrabalo, koje su Stipićev iznenadan prijedlog da Burića zamijeni upravo Hloverka Novak Srzić “jer ima sve kompetencije za tu funkciju”, protumačile “cinizmom, provokacijom i teškim bezobrazlukom”.

No preostalih šest članova Programskog vijeća ipak je glasovalo (Zvonko Milas, Siniša Grgić, Dragan Crnogorac, Želimir Mesarić, Ilija Rkman i Anja Šovagović Despot) i jednoglasno dalo šestomjesečni mandat Hloverki, koja na novu dužnost stupa već ujutro. Usto, produljen je i mandat v. d. uredniku Informativnog programa Renatu Kuniću (kojem je za nekoliko dana također istjecalo prvih šest mjeseci), a o ostavci dviju članica Vijeće će obavijestiti Hrvatski sabor i zatražiti imenovanje njihovih zamjena. Naime, razriješiti ih može samo onaj tko ih je i imenovao, objašnjeno je.

Iako se time situacija s Programskim vijećem dodatno zakomplicirala, u nastavku te stresne sjednice ipak su otvorene kandidature i za četvrti pokušaj izbora glavnoga ravnatelja HRT-a. Između deset kandidata opet su se prijavili i Popovac, i Radić, i Jančić, ali to je u ovom trenutku, čini se, svima bilo manje bitno i formalnost koja se mora obaviti.

Podijeljene reakcije

Vijest dana, ona o velikom povratku Hloverke Novak Srzić, ipak je bila veća. Reakcije i u kući i izvan nje bile su podijeljene: dok su jedni, poput njezina nesuđena “protukandidata” Gorana Milića čestitali Hloverki smatrajući je energičnom ženom s golemim iskustvom, bilo je i onih koje je ta vijest zavila u crno.

Među njima je i Hrvatsko novinarsko društvo koje se već oglasilo priopćenjem u kojem traže da Hrvatski sabor razriješi cjelokupno Programsko vijeće HRT-a jer da su se takvom “apsurdnom odlukom članovi Programskog vijeća bahato narugali hrvatskoj javnosti i izigrali njezin interes”.

– Ovo je imenovanje nastavak očajničkih pritisaka vladajuće stranke i Vlade na uređivačku politiku HRT-a – navode – dodajući kako je H. Novak Srzić zato i imenovana – kao osoba od njihova maksimalnog povjerenja koja bi stvari trebala držati pod nadzorom.

Stanković, Latin i Maja Sever u šoku i dubokoj nevjerici...
Vijest o Hloverkinom “velikom povratku” među najmoćnije ljude HTV-a unijela je totalnu konsternaciju u redove njezinih tzv. protivnika. Tako je, primjerice, Aco Stanković među inim za portal Net.hr. izjavio: “Danas je praznik na HTV-u, mi ovdje slavimo. Napišite da pijem kiselinu iz akumulatora s Thompsonom i Glavašem”. Denis Latin izjavio je pak: “To je takav izbor da se kuća baci u kaos, Hloverka je kraljica cenzure i sad je doista zavladala HRT-om”, kazao je Latin. 

A novinarka “Hrvatske uživo” Maja Sever bila je u pravom šoku. – Ne mogu razumjeti kako su isti ljudi, koji su je prije sedam mjeseci smijenili zbog lošeg poslovanja, nefunkcioniranja Informativnog programa, loših međusobnih odnosa i sve lošije slike u IP-a programa uopće, danas njoj dali još odgovorniju i važniju funkciju na Hrvatskoj televiziji – rekla je M. Sever.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 253

OB
-obrisani-
14:39 08.07.2010.

\"DŠ\" Sorry kaj sam krivo napisao hođa! Tebi to puno bolje ide ,jer to je tvoje područje...ti se baviš zapisima...

OB
-obrisani-
12:28 07.07.2010.

sve su lopovske opcije za vlast prisutne ništa se ne moramo čudit, na vlast mogu samo doči politički lopovi koji su u HDZ-u

ZM
zmaj5
00:28 08.07.2010.

I za mene je šok kad te vidim,uvijek imam iza toga noćne more