Iz Dubrovnika u Split

Hitan let: MORH-ovim helikopterom prevezena tek rođena beba

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Hitan let: MORH-ovim helikopterom prevezena tek rođena beba
15.09.2016.
u 11:56
Natporučnik Goran Petrović rekao je kako je let protekao uredno i beba je u inkubatoru zbrinuta na splitskim Firulama
Pogledaj originalni članak

Posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) jučer u večernjim satima hitno je prevezla tek rođenu bebu iz Dubrovnika do KBC Split. Posadu su činili kapetan bojnik Ivica Šunjić, kopilot natporučnik Goran Petrović i tehničari letači satnik Neven Korica i stožerni narednik Dalibor Filipović, priopćili su iz MORH-a.

Beba je zbrinuta

Natporučnik Goran Petrović rekao je kako je let protekao uredno i beba je u inkubatoru zbrinuta na splitskim Firulama.

– U pratnji bebe bile su liječnica i medicinska sestra koje su je preuzele u Dubrovniku. U ovakvim situacijama, kad prevozite bebu u inkubatoru, najvažnije je bilo učiniti sve kako bi let protekao što je moguće mirnije, a tome su pridonijeli i povoljni vremenski uvjeti tako da smo dali sve od sebe kako bismo bebu brzo i sigurno prevezli na liječenje – rekao je natporučnik Petrović.

Tijekom ove godine letačke posade ETH prevezle su ukupno 397 pacijenata kroz ostvarenih 358 sati naleta.

> > Hrvatska opet ima eskadrile moćnih borbenih helikoptera: Stiglo 5 od 16 borbenih helikoptera Kiowe

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.