očekuju nove intervencije

Na Zavižanu izmjereno 91 cm snijega. HGSS: Išli smo po pacijenta koji je trebao stići na dijalizu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Zbog olujnog nevremena i snijega za sav promet zatvoren dio autoceste Rijeka-Zagreb
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Promet starom cestom Rijeka-Zagreb, kroz Gorski Kotar, odvija se usporeno
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Zagvozd: Zimske službe neprekidno čiste snijeg na glavnim prometnicama
Foto: DHMZ
Foto: DHMZ
27.02.2023.
u 08:11
Najvećim dijelom su pomagali vozilima koja su zapela s obje strane tunela Sveti Rok, no jutros oko pet sati sve je riješeno te su se automobili i s južne i sa sjeverne strane probili u željenom pravcu.
Pogledaj originalni članak

Od jučer je Hrvatska u prometnom kolapsu, a cijeli dan na terenu bili su i HGSS-ovci u koordinaciji s Civilnom zaštitom. Pročelnik Službe Josip Brozičević javlja nam da su trenutno intervencije većim dijelom riješene te da novih nemaju, no vjeruje da dan neće proći bez poziva i novih intervencija, premda se nada da će ih biti manje nego jučer. Najvećim dijelom su pomagali vozilima koja su zapela s obje strane tunela Sveti Rok, no jutros oko pet sati sve je riješeno te su se automobili i s južne i sa sjeverne strane probili u željenom pravcu.

Rekao nam je i da su HGSS-ovci jutros išli po pacijenta koji je trebao stići na dijalizu u bolnicu u Gospić, a nije mogao zbog zimskih uvjeta. Ta je situacija također riješena. Još sinoć HGSS na svom Facebook profilu apelirao je sve vozače da poštuju zabrane koje su na snazi te da ne kreću na put ako nije nužno. 

DHMZ objavio je visinu snijega jutros u 7 sati. Najviše ga je na Zavižanu, čak 91 cm, dok Begovo Razdolje mjeri 75 cm. Iza njih su Gospić sa 70 cm i Plitvička jezera sa 68 cm. Podsjetimo, za putnike koji su zbog zimskih uvjeta zapeli u prometu, organizirano je nekoliko prihvatnih centara: GRAČAC, Nikole Tesle 37 (kod mosta u Gračacu). Svi ugostiteljski objekti, benzinske pumpe i trgovine bit će otvoreni tijekom noći; OBROVAC, Ivane Brlić Mažuranić 4 (kontakt osoba Dražen Breulj, 098 973 1350); GOSPIĆ, Miroslava Kraljevića 19 (prostor Gradske sportske dvorane); KNIN, u prostorijama Studentskog doma.

Foto: DHMZ
Foto: DHMZ

VIDEO: Promet starom cestom Rijeka-Zagreb, kroz Gorski kotar, odvija se usporeno

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JO
Jole121
09:11 27.02.2023.

Većina ovih koji su zapeli vjerojatno ima ljetne gume jer šta će njima zimske bezveze, na 70% slika nije bilo više od 5-10cm snijega preko ceste što se uredno može proći autom uz prave gume