stečajni postupak

Herbos u stečaju, otkaze čekaju još 154 radnika

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Herbos u stečaju, otkaze čekaju još 154 radnika
28.12.2011.
u 12:57
Pretpostavlja se da je Herbos vjerovnicima dužan oko 160 milijuna kuna, od čega oko 40 milijuna državi na ime poreza i doprinosa
Pogledaj originalni članak

Tijekom prethodnog postupka u sisačkoj Stalnoj službi Trgovačkog suda Zagreb zaključeno je da su ostvareni svi zakonski uvjeti da se nad Herbosom, nekad vodećim proizvođačem sredstava za zaštitu bilja u regiji, pokrene stečajni postupak. Na taj su način raspuštena sva tijela trgovačkog društva, a ovlasti je preuzeo stečajni upravitelj Branko Petanjek.

Kako je izjavio stečajni sudac Mihael Kovačić, predstoji razdoblje analize stanja u društvu kako bi se donijela odluka o vrsti stečaja i mogućnosti podmirenja potraživanja vjerovnika. Stečajni upravitelj vjeruje kako ima šanse da se barem u jednom dijelu proizvodnja nastavi. Pretpostavlja se da je Herbos vjerovnicima dužan oko 160 milijuna kuna, od čega oko 40 milijuna državi na ime poreza i doprinosa. Otkaze očekuju preostala 154 radnika.

Na vijest o pokretanju stečaja zaposleni su se okupili kako bi simboličnom komemoracijom obilježili prestanak rada. Na temelju iskustva ne vjeruju da bi nakon preustroja bilo moguće nastaviti proizvodnju. Sindikalni povjerenik Ilija Radojčić smatra da državne institucije nisu obavile svoj posao jer su zaposleni još 2004. godine upozoravali na moguće nezakonite radnje.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

AJ
ajam
13:59 28.12.2011.

To vam se zove \'ulazak u EU\'. Ne znam cemu sluze ove zastave koje ste zataknuli na ledja. To ne pomaze. Zeljezara se \'ugasila\', sta ce se dogoditi sa rafinerijom( suska se suska), Herbos ocito nestaje. To vam se zove EU. Svoj na tudjem. Zivio kapitalizam, Zivjela Unija, Zivjela slobodna , nezavisna, demokratska, pravna, pretvorbom reformirana drzava.

VR
VRBINA
16:34 28.12.2011.

To Vam se zove nerad Državnog odvjetništva, Porezne uprave itd. Ma, uopće nemoć trule države koja kao trula voćka pada u krilo EU. Eto ti uspjeha i glasaj za ulazak u EU jer nemaš drugog izbora.

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
20:46 28.12.2011.

Da je barem autoput završen do kraja!!