Poznati istarski poduzetnik pronađen mrtav

Herak: Ne znam zašto se objesio Đani Bažon

Foto: Saša Miljević/PIXSELL
Herak: Ne znam zašto se objesio Đani Bažon
11.02.2010.
u 15:17
– U utorak smo razgovarali sat vremena i ništa nije dalo naslutiti tragediju mog prijatelja – kaže Herak.
Pogledaj originalni članak

Poznati labinski poduzetnik te potpredsjednik uprave Glasa Istre i zamjenik predsjednika Nezavisne istarske televizije Đani Bažon (38) pronađen je mrtav danas oko 13 sati. Policija je u 12.50 dobila dojavu s labinske Hitne pomoći kako je jedna osoba pronađena obješena. Prema neslužbenim informacijama, isključena je mogućnost nasilne smrti te sve upućuje na samoubojstvo. Tijelo je pronađeno u garaži obiteljske kuće u naselju Vinežu kraj Labina. Široj javnosti Bažon je bio poznat kao sudionik afere s Ivanom Herakom, bivšim ministrom turizma, koji je nakon ponovljena suđenja 2007. godine oslobođen optužaba za zlouporabu ovlasti u svome resoru.

Oslobođen optužaba

Bažona se teretilo i na koncu oslobodilo optužbe da se kao član uprave poduzeća Imperial s Raba i suvlasnik labinskog trgovačkog društva Mini Pam neovlašteno koristio sredstvima Ministarstva turizma.

Poslije uhićenja 2000. godine u pritvoru je proveo 259 dana. Telefonski smo kontaktirali s Ivanom Herakom, koji nije skrivao šokiranost viješću.

– S Đanijem sam se u utorak našao u Žminju. Pili smo kavu sat vremena i normalno razgovarali o svakodnevnim stvarima. Bio mi je jedan od najboljih prijatelja i jako će mi nedostajati – rekao je Herak koji ne zna što je Bažona moglo nagnati na samoubojstvo, kao ni Željko Žmak, predsjednik uprave Glasa Istre.

Ostavio oproštajno pismo

– Đani je imao cijeli život pred sobom. Bio je prijatelj i mlada snaga koja se sa “starosjediocima” borila za Glas Istre. No prije svega je riječ o obiteljskoj tragediji – rekao je potreseni Žmak. Prema neslužbenim izvorima, Bažon, suprug i otac dvoje djece, ostavio je oproštajno pismo iz kojega se ne može iščitati ništa o motivima. Očevid je vodila istražna sutkinja u Puli Sena Midžić Putigna, koja je igrom slučaja vodila ponovljeno suđenje 2007. poslije kojeg je Bažon oslobođen optužaba. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

ĐA
Đakovo
16:54 11.02.2010.

R.I.P

OH
ohoho
17:57 11.02.2010.

neko ga je riješio 100% , pa prikrio kao samoubojstvo...

OB
-obrisani-
19:21 11.02.2010.

Žao mi je svakog ko okonća život na ovaj naćin,žao mi je svih koji stradaju u saobraćaju i koji su teško bolesni-sto ljudi sto razlićitih sudbina,nek mu je laka hrvatska zemlja šta reći na sve ovo .svako od nas nosi svoj križ!!!!!