Reakcije

Hebrang: Sanader mi je rekao da smislim razlog za njegov odlazak

Foto: Patrik Macek/Pixsell
andrija hebrang
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Milanka Opačić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
povjerenstvo za inu, linić, jurčić (1)
Foto: Boris Šćitar/Pixsell
friscic
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
darinko kosor (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
lesar (1)
12.10.2010.
u 17:31
Andrija Hebrang je demantirao izjavu Ive Sanadera da je napustio Vladu jer nije želio trgovati hrvatskim teritorijem.
Pogledaj originalni članak

Andrija Hebrang je gostujući u Dnevniku 3 demantirao izjavu Ive Sanadera da je napustio Vladu jer nije želio trgovati hrvatskim teritorijem.

Hebrang je rekao da to nije točno jer da je nekoliko minuta prije nego što je trebao u ime kluba HDZ-a objašnjavati razloge Sanaderovog odlaska kao predsjednik kluba HDZ-a upitao je Sanadera što da kaže zbog čega odlazi.

On mu je, kaže Hebrang, tada odgovorio "već ćeš ti nešto smisliti".

- Kada sam iznio zašto Sanader odlazi što je bilo doslovno moje objašnjenje on me nazvao i nasmijao se od srca rekavši da će od sada i on koristiti ta objašnjenja - zaključio je Hebrang u Dnevniku 3.

Reagirajući na Sanaderovo svjedočenje, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang ustvrdio je da Sanader nije nanio štetu HDZ-u i Vladi:

– Sanader je potvrdio tri ključne činjenice: da premijerka Kosor nije bila u Vladinu Povjerenstvu za privatizaciju Ine, da Predsjedništvo HDZ-a pred sobom nije imalo aneks dioničarskog ugovora o kojem je raspravljalo i da je Vlada aneks ugovora dobila tek onog dana kad je o njemu raspravljala.

Hebrang je kazao da su i članovi Povjerenstva potvrdili da Kosor nikad nije bila na njegovim sastancima. Poručio je da nije bitno je li Jadranka Kosor bila poslana, nego je li na sjednici bila, a i ona i članovi Povjerenstva tvrde da nije.

Sanaderova tvrdnja o sudjelovanju premijerke u radu Povjerenstva je neuvjerljiva, tim više što je prešutio odgovor na eksplicitno pitanje o 
tome.

Milanka Opačić: Potvrđeno da je Jadranka Kosor lagala tri puta

Svjedočenje je potvrdilo da je premijerka tri puta lagala: kada je negirala susret s Polančecom, kada je govorila o poslovima koalicijske vlade i kada je negirala da je bila upoznata s detaljima o prodaji Ine. Nakon svega, premijerka je izgubila svako povjerenje.

Slavko Linić: Kritizirao je odluku naše vlade, a sad je OK

Ivo Sanader sad govori sasvim drukčije o radu Račanove vlade nego u vrijeme kad je bio predsjednik Vlade. Nekad je govorio da je odluka o prodaji Ine bila loša, a danas da je to bila politička odluka i da su ugovori bili u redu.

Josip Friščić: Sve je jasno, svi su imali priliku pročitati ugovor

Špekulacije tko je što znao ili nije sasvim su nevažne. Naime, izjava bivšeg premijera da su svi imali priliku pročitati ugovor sve je razjasnila. A o tome jesu li svi pročitali ugovor moglo bi se raspravljati. Ja vjerujem da i nisu – rekao je predsjednik HSS-a.

Darinko Kosor: Zbog laganja ministri bi trebali dati ostavku

Nakon ovog svjedočenja potpuno je jasno da je širi krug ministara, a svakako uži kabinet Vlade, bio upoznat sa svim strateškim odlukama. Jasno je da članovi Vlade nisu govorili istinu hrvatskoj javnosti, što implicira da to neće činiti ni ubuduće. Zbog toga bi trebali dati ostavku – rekao je predsjednik HSLS-a.

Dragutin Lesar: Sanader potvrdio da su Jadranka Kosor i Šuker lagali

Sanader je potvrdio da su svi u Vladi i u Predsjedništvu HDZ-a znali za pregovore o Ini. To pak znači da je Šuker pred istim tim povjerenstvom lagao, kao što je neki dan u Vladinu priopćenju lagala i J. Kosor. A to su dovoljno jaki razlozi da moraju odstupiti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 107

UT
utatica
19:02 13.10.2010.

Kak mu nije neugodno ovako se blamirati?

OB
-obrisani-
20:09 19.10.2010.

@@@@ PA kad več imaš iskustva..... iskoristi to.......smisli razlog za svoj odlazak....

DO
doktorica
08:19 13.10.2010.

A šta se od političara kod nas drugo i može očekivati nego da lažu a Sanader im je profesor u laži.