Pukla ljubav

HDZ i u Splitskoj županiji raskinuo koaliciju s "nevjernim" Kerumom

Foto: Arhiva VL
HDZ i u Splitskoj županiji raskinuo koaliciju s "nevjernim" Kerumom
10.09.2010.
u 15:30
Pokrenut je zahtjev za razrješenje Pere Sapunara, Kerumova zeta, s mjesta predsjednika Županijske skupštine. Svi - HDZ, SDP i HGS - imat će svoga kandidata.
Pogledaj originalni članak

Splitsko-dalmatinski HDZ raskinuo je koaliciju s HGS-om Željka Keruma i pokrenuo postupak za opoziv Petroslava Sapunara, Kerumova zeta i člana njegove stranke s mjesta predsjednika Županijske skupštine. Razloge razilaženja s “nevjernim i neprincipijelnim” partnerom, kako su HDZ-ovci nazvali kerumovce, iznio je Kruno Peronja, predsjednik županijskog HDZ-a.

- HDZ i naši koalicijski partneri HSLS i HSS raskidaju koaliciju s HGS-om zbog njihova čestog koaliranja sa SDP-om, što je neprihvatljivo i nemoralno. Oni su prihvatili mišljenje Kluba vijećnika SDP-a i razvlastili župana Antu Sanadera, iako smo se dogovorili da će drugačije glasovati. To je bila kap koja je prelila čašu - rekao je Peronja.

Župan Ante Sanader rekao je da gradonačelnik Kerum potiho odlazi kod premijerke, a napada je javno.

Ovom odlukom HDZ više neće prema Kerumu voditi dvojaku politiku - naime u Gradu su raskrstili još prije godinu dana kada je s mjesta predsjednika Gradskog vijeća smijenjen Tomislav Gojo, a u Županiji su bili partneri.

Željko Kerum vijest da HDZ ima namjeru smijeniti Peru Sapunara komentirao je riječima da ga - nije briga.

- Nije me briga što HDZ radi, briga me samo da su građani svjesni tko što radi. Nije bitno što hoće političari, bitno je što hoće građani. Ako oni kažu da Pero Sapunar i ja odemo, mi ćemo otići - rekao je Kerum.

HDZ, koji zajedno s partnerima ima 19 vijećnika, očekuje mjesto predsjednika Skupštine te će na sljedećoj sjednici predložiti svog kandidata. Tko će ih podržati - 15 je Kerumovih, 14 iz koalicije SDP-HNS-HSU te tri vijećnika iz koalicije HSP-HČSP - Peronja kaže da ne znaju.

Najizglednije je da će svoje kandidate predložiti i HGS i SDP, a ako ni jedan ne dobije većinu, prijevremeni izbori izgledna su opcija.

- I to je dio demokracije - kaže Peronja.

Arsen Bauk, predsjednik županijskog SDDP-a, prvo smatra da je prekidanje kolacije zbog SDP-a, koji je oporba, samo alibi. On smatra da bi Sapunar sada trebao sam dati ostavku i omogućiti novo preslagivanje snaga u Skupštini.

- Mi nećemo glasovati ni za HDZ niti za HGS. Zato ćemo izaći sa svojim kandidatom. Nisam uvjeren u teoriju prijevremenih izbora - kaže Bauk.

No, veliki ispit - donošenje proračuna - vrlo je brzo.    

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

KU
kukuriku
15:53 15.09.2010.

..a, di vam je oni \"friski-clanak\" od jucér,..di piju kavu Kosirica i Kerum??

Avatar jovanhovan
jovanhovan
01:07 18.09.2010.

Keruma-kapitalistu za predsjednika. Sigurno bi bio bolji od dikobraza.

JA
jankoprekobrda
16:37 10.09.2010.

Nisam kvalificiran za dijagnozu ali moje laicko misljenje Kerum je glumpan ali HDZ je stranka KRIMINALACA LOPOVA I PREVARANATA.