Parafrazirao Mesića

Hasanbegović opleo po Bandiću: 'Njegov klub je sakupljalište političkog otpada'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hasanbegović opleo po Bandiću: 'Njegov klub je sakupljalište političkog otpada'
04.11.2018.
u 19:57
Kritizirao je Bandića i zbog susreta s kontroverznim srpskim političarem Draganom Markovićem Palmom, kojeg je nazvao političkim blizancem gospodina Bandića
Pogledaj originalni članak

Saborski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović kritizirao je Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika čijem je klubu zastupnika u Saboru u posljednje vrijeme pristupilo više zastupnika.

Hasanbegović je na RTL-u večeras ovako odgovorio na pitanje misli li da će Bandić tražiti svoju poziciju u Vladi:

- O tome ne znam, ako tražimo utjelovljenje te moralne kaljuže, to je ono što se naziva tzv. Klubom Milana Bandića u Saboru. On je započeo svoju nacionalnu politiku s jednim mandatom, a sada završava s 11. Javnosti je promaknuo jedan detalj, koja je geneza nastanka toga kluba, koji je u osnovi sakupljalište političkog otpada. Supstrat toga kluba čine zastupnici nacionalnih manjina i o tome se nikada nije govorilo. Neki od njih su zlorabili poslovničku mogućnost i doveli sebe u privilegiranu poziciju da su istovremeno članovi dvaju saborskih klubova, što nijednom drugom zastupniku nije omogućeno. Ovdje se ne radi samo o kameleonstvu, ovdje ima jasnih elemenata, ovdje je riječ o političkoj korupciji. Ovdje se ne okupljaju politički istomišljenici. Budući da Bandićeva stranka nema ni ideologiju ni vrijednosti, ti ljudi se okupljaju radi interesa. U pozadini toga interesa stoji politička moć gospodina Bandića koju on crpi iz zloporabe položaja zagrebačkog gradonačelnika i čovjeka koji bez bilo kakvih ograničenja raspolaže milijardama. Parafrazirat ću Stipu Mesića - idimo tragom novca. Potražimo poveznicu između određenih financijskih dotacija koje idu iz Grada prema nekim manjinskim udrugama, manifestacijama, pokroviteljstvima i onda ćete imati odgovor što adi zastupnik mađarske, romske ili neke druge manjine u Bandićevom klubu - rekao je Hasanbegović.

Hasanbegović, koji je i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, na pitanje podržava li ondje Bandića odgovorio je da se parlamentarna situacija iz zakonskih razloga ne može uspoređivati s onom u Zagrebu.

- Vlast Milana Bandića ne proizlazi iz Skupštine nego iz njegovog mandata. U Skupštini ne postoji koalicija već tehnička radna većina oko konkretnih točaka i o svakoj točci na dnevnom redu se glasa. U Gradskoj skupštini imamo različite situacije. Neki od zastupnika koji sad nastupaju kao moralni autoriteti prema Bandiću, koji fingiraju oporbu u Skupštini, na nacionalnoj razini s njime čine većinu, su donosili odluke i glasovali u korist nekih prijedloga kada smo mi bili u oporbi - rekao je Hasanbegović.

Kritizirao je Bandića i zbog susreta s kontroverznim srpskim političarem Draganom Markovićem Palmom, kojeg je nazvao političkim blizancem gospodina Bandića. 

- Ovdje je pogaženo, ne ljudsko i političko dostojanstvo Milana Bandića, to je njegova stvar, nego je pogaženo, političko i nacionalno dostojanstvo hrvatskog naroda - rekao je.

Pogledajte video - gradonačelnik Bandić primio predsjednika Skupštine grada Jagodine:

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 156

MU
Muncimir
20:16 04.11.2018.

Bandić i njemu slični su stvoritelji današnji prilika u RH. Dok god pravosuđe ne profunkcionira ova država će biti “njihova” a ne “naša”. Dok se pune autobusi njima se pune džepovi. Svi problemi Hrvatske vode od i do sudova.

JO
jozoblekic
20:35 04.11.2018.

Bravo haso legendo.samo ostani takav

SO
SoloHan
20:23 04.11.2018.

Svi bivši članovi saveza komunista i njihovo potomstvo su smeće.