Hrvatsko novinarsko društvo:

Hasanbegović je dobio poziv za međunarodnu konferenciju o slobodi medija, iako tvrdi da nije

Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Zlatko Hasanbegović i Nataša Jovičić
Foto: Pixsell
Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zlatko Hasanbegović
03.05.2016.
u 11:10
Hasanbegoviću je poziv poslan čak dva puta – iz HND-a i Zaklade Friedrich Ebert
Pogledaj originalni članak

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) opovrgnulo je u utorak tvrdnju ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da nije dobio poziv na međunarodnu konferenciju "Problemi slobode medija u Europi", koja je 2. svibnja održana u Hrvatskom novinarskom domu, istaknuvši kako je poziv Hasanbegoviću poslan dva puta.

Na konferenciji u organizaciji HND-a, hrvatskog ureda njemačke Zaklade Friedrich Ebert, te veleposlanstava Francuske, Norveške i Švedske, koja je održana u sklopu programa povodom Svjetskog dana slobode medija, sudjelovali su stručnjaci iz Francuske, Hrvatske, Mađarske, Norveške Poljske, Slovenije i Švedske, a pozvan je i Hasanbegović ali se nije odazvao pozivu, priopćio je HND.

Nakon što je objavljena informacija da se Hasanbegović nije odazvao pozivu, Ministarstvo kulture je izdalo priopćenje u kojem tvrdi da ministar nije ni dobio poziv, međutim, to nije istina.

Hasanbegoviću je poziv poslan čak dva puta – iz HND-a i Zaklade Friedrich Ebert. Jedan od dva poziva čak je donesen u zgradu ministarstva u Runjaninovoj ulici, gdje je ministrov ured, a prijem poziva potvrđen je pečatom Ministarstva te potpisom službenice, koja je poziv zaprimila 22. travnja, navodi HND.

>> Ministar kulture Zlatko Hasanbegović bio je pozvan na konferenciju, no nije došao

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

MI
Mimizo
13:31 03.05.2016.

zna ministar da je to srpsko novinarsko društvo zato se nije odazvao kada smjenite aleksandra lekovića možda i dođe

DU
Deleted user
12:13 03.05.2016.

ajmo sad jos jedan clanak o tome....pa da ih bude barem 10...a u svakom pise isto...

BU
Burger
11:52 03.05.2016.

Drži se Hasanbegovicu, nedaj da te ove spodobe ppkolebaju