Norditropin SimpleXx

HALMED upozorava na krivotvoreni lijek u BiH

Foto: Thinkstock
HALMED upozorava na krivotvoreni lijek u BiH
27.06.2015.
u 13:52
Lijek Norditropin SimpleXx upotrebljava se za liječenje poremećaja rasta u djece i kao zamjena za hormon rasta u odraslih te pripada skupini lijekova koji se često krivotvore
Pogledaj originalni članak

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) zaprimila je od tvrtke Novo Nordisk Hrvatska d.o.o. obavijest o sumnji u pojavu krivotvorenog lijeka Norditropin SimpleXx 10 mg/1,5 ml otopina za injekciju (somatropin) na tržištu Bosne i Hercegovine. Sumnjom u krivotvorinu zahvaćene su sljedeće serije lijeka: SC11255, roka valjanosti 11/2016, i CL70711, roka valjanosti 08/2017. Navedene serije označene su na rumunjskom jeziku.

 - Temeljem provedene istrage proizvođača lijeka, tvrtke Novo Nordisk, Danska, utvrđeno je da se radi o serijama lijeka koje nisu bile proizvedene i puštene u promet od strane navedenog proizvođača te je sumnja u krivotvorinu potvrđena, poručuju iz HALMED-a.

Lijek Norditropin SimpleXx upotrebljava se za liječenje poremećaja rasta u djece i kao zamjena za hormon rasta u odraslih te pripada skupini lijekova koji se često krivotvore.

Za navedene serije lijeka ranije su zabilježene prijave sumnje u pojavu krivotvorina i u zemljama članicama Europske unije.

>> Od 1. srpnja EU uvodi obvezan logo za vjerodostojne internetske ljekarne

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DO
doktor1
14:45 27.06.2015.

Naslov pogrešan, ne upozorava HALMED nego tvrtka NOVO Nordisk. Takva slupina uhljeba kao u HALMEDU je i za hrvatske prigode nešto posebno.