HAK

Upozorenje onima koji kreću na put: Ovdje će biti najveće gužve

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
granica, gužva
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
granica, gužva
Foto: Igor Soban/PIXSELL
granica, gužva
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
granica, gužva
14.07.2017.
u 09:08
Tijekom nedjelje, 16. srpnja, jači promet očekujemo u popodnevnim satima u smjeru unutrašnjosti – navode iz HAK-a
Pogledaj originalni članak

U protekla dva srpanjska vikenda došlo je do gužvi na glavnim cestovnim pravcima, a osobito na graničnom prijelazu Macelj i zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko

Takvo se stanje očekuje i ovog vikenda kada će mnogi domaći turisti krenuti na more, no i zbog početka odmora u dijelu Nizozemske, Švicarske i Njemačke, javlja HAK.

– Mnogi će izabrati neko od turističkih središta na Jadranu ili će prolaziti kroz Hrvatsku prema odredištima na istoku Europe.

Još prošle godine primijetili smo da mnogi turisti izbjegavaju putovanje vikendima, odnosno subotom i nedjeljom zbog velikih gužvi te za odlazak i povratak s odmora izabiru petak ili ponedjeljak, a takva je praksa nastavljena i ove godine. Pojačan promet bit će od petka 14. srpnja pa sve do ponedjeljka, 17. srpnja, a vrhunac očekujemo u subotu 15. srpnja, od jutra u smjeru mora, a od podneva u smjeru unutrašnjosti. Tijekom nedjelje, 16. srpnja, jači promet očekujemo u popodnevnim satima u smjeru unutrašnjosti – navode iz HAK-a gdje su objavili i ceste na kojima očekuju značajnije zastoje.

Ovo su kritične točke:

– na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira ili Buzina prema naplatnoj postaji Lučko, osobito tijekom subote u jutarnjim i prijepodnevnim satima
– na autocestama A1/A6, između Lučkog i čvora Bosiljevo 2 (oba smjera)
– na Istarskom ipsilonu (prema GP-ima Kaštel i Plovanija)
– na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Macelj), Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Maljevac, Metković) i Crnom Gorom (Karasovići)
– u trajektnim pristaništima prema otocima Cres, Rab, Pag, kao i u trajektnim lukama Zadar i Split.

Ne smijemo zaboraviti radove na autocesti A4 Goričan – Zagreb na čvoru Kraljevečki Novaki, gdje se također stvaraju kolone.

Upozoravaju kako bi prema prognozama do nedjelje na Jadranu moglo biti jake bure uz olujne udare koja bi donijela velike probleme u prometu i ograničenja za pojedine skupine vozila i to na:

–  A1 Zagreb – Split – Ploče u zoni tunela Sveti Rok,
–  A6 Rijeka-Zagreb na dionici čvor Delnice – čvor Kikovica, te na Jadranskoj magistrali na dionici Bakar – Novi Vinodolski – Senj– Karlobag – Sveta Marija Magdalena/Tribanj,
–  Most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Foto: Shutterstock
sunčane naočale
Foto: Thinkstock
Lice, krema, make up
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
šešir (1)
Foto: Pixabay
Lijekovi
Foto: Thinkstock
Vrućina, ljeto
Foto: Thinkstock
Parfem
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
vrućina
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
vrućina

–  U slučaju da se zatvara autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje za pojedine skupine vozila (kampere, motocikle, kamione, dostavna vozila i slično), preporučeni obilazak bit će: naplata Sveti Rok – Gračac – Zaton Obrovački – Obrovac – Benkovac – naplata Zadar istok (100 km).   

Ako se zbog bure na autocesti A6 Rijeka – Novi Vinodolski – Senj – Karlobag – Sveta Marija Magdalena/Tribanj – Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica zabranjuje promet za pojedine skupine vozila, obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar na dionici Delnice – Gornje Jelenje – čvor Kikovica (32 km) – stoji u upozorenju.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) nema obilazaka za pojedine skupine vozila pa ta vozila moraju pričekati da se vremenski uvjeti normaliziraju kako bi nastavila svoje putovanje. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Orlando!
Orlando!
09:45 14.07.2017.

znamo optužiti Slovence za gužve a postoje pojedine točke koje nisu nikako riješene ili su jedan veliki bezobrazluk, kao naplacivanje autocestarine za par kilometara do Rijeke, to prvo doceka turiste iz Italije i Slovenije; gužva zbog nekih par kuna