odbijenica

Haag odbio hrvatski zahtjev za status prijatelja suda

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Haag odbio hrvatski zahtjev za status prijatelja suda
08.02.2012.
u 22:22
U svom zahtjevu Hrvatska je zatražila da bude prijatelj suda jer je nepravomoćnom presudom Gotovina, Čermak i Markač Hrvatska proglašena odgovornom za zločine obuhvaćene udruženim zločinačkim poduhvatom - navodi vijeće
Pogledaj originalni članak

Haški sud odbio je zahtjev Hrvatske o dodjeljivanju statusa prijatelja suda u slučaju Gotovina-Markač, izvještava HRT. Žalbeno vijeće suda utvrdilo je da su hrvatski nacionalni interesi izvan opsega pitanja koja se obuhvaćaju u žalbi.

- U svom zahtjevu Hrvatska je zatražila da bude prijatelj suda jer je nepravomoćnom presudom Gotovina, Čermak i Markač Hrvatska proglašena odgovornom za zločine obuhvaćene udruženim zločinačkim poduhvatom - navodi vijeće i nastavlja da je presudom utvrđeno postojanje udruženog zločinačkog poduhvata koji ni na koji način ne predstavlja utvrđivanje odgovornosti države Hrvatske.

Više pročitajte ovdje.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

CV
crna vrana
17:18 09.02.2012.

Haag odbio hrvatski zahtjev za status prijatelja suda, jer se je Stipe sam ,u ime Hrvatske, već ranije registrirao kao prijatelj tog suda.

DU
Deleted user
22:49 08.02.2012.

Bitno da su prijatelji suda u slučaju Vukovarske trojke bili-sami Haaški suci !!!

BB
brle brkić
15:58 09.02.2012.

Nije nama nitko kriv u hrvatskoj što su nam političari isprali mozgove i mislimo da svi stoje naopačke austvari mi stojimo naopačke.