Priznanje šefu HNB-a

Guverner Boris Vujčić imenovan jednim od nadzornika Europske središnje banke

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Guverner HNB-a Boris Vujčić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Boris Vujčić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
vujčić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Boris Vujčić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Guverner HNB-a Boris Vujčić
03.11.2016.
u 22:10
Uz Vujčića, u Upravljačkom odboru su još samo guverneri Španjolske, Francuske i Nizozemske središnje banke
Pogledaj originalni članak

Boris Vujčić, guverner HNB-a, imenovan je članom Upravljačkog odbora Europskog odbora za sistemske rizike (ESRB). Članovi Upravljačkog odbora su predsjedavajući Mario Draghi, šef Europske središnje banke (ESB), i prvi zamjenik predsjedavajućeg ESRB-a Mark Carney, guverner Bank of England, te potpredsjednik ESB-a Vitor Constâncio. Također, u Upravljačkom odboru su i četiri guvernera nacionalnih središnjih banaka (uz guvernera HNB-a su i guverneri Nizozemske, Španjolske i Francuske središnje banke).

Upravljački odbor priprema sastanke Općeg odbora ESRB-a te proučava analize koje podnose savjetodavna tijela ESRB-a i raspravlja o pitanjima povezanim s makrobonitetnom politikom koja su na dnevnom redu ESRB-a. Guverner Boris Vujčić imenovan je 7. listopada 2016. godine i predsjedavajućim Upravljačkog odbora Druge bečke inicijative (Vienna 2.0 Initiative).

Bečkoj inicijativi, kao koordinaciji međunarodnih financijskih institucija – EK, Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke... – cilj je bolja ocjena sistemskih rizika te planiranje supervizorskih mjera koje su u najboljem interesu kako za zemlje domaćine tako i za matične zemlje.     

>> Vujčić: BDP raste snažno, ali to neće biti dovoljno ako se ne provedu reforme

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar deziderij
deziderij
06:57 04.11.2016.

Pa normalno. Izabrali su svog igrača. Hrvatska je ionako banana država i živa sprdačina za svaku ozbiljnu zemlju. Tko to nas ozbiljno zarezuje ? Svaki sitnobezubi pučanin ove tvorevine od države koji misli svojom glavom vidi što i ja - vidi raspašoj mafijašku državu.

DU
Deleted user
07:39 04.11.2016.

Sad će Petrov i Grmoja pisati protestno pismo.

RP
rpzagreb
19:05 04.11.2016.

Živimo u zemlji u kojoj prosječni ljudi ne priznaju niti poštuju obrazovanost, znanje i stručnost što samo jasno pokazuje nivo IQ. Velika većina je podložna stranačkim okovima i imputiranim mišljenjima svojih strančkih vođa, nitko i ništa ne vrijedi ako se ne uklapa u nečije stranačke okvire. Nestali su kriteriji vrijednosti i poštovanja prema znanju a to sve vodi u primitivizam u kojem hrpa političara besramno manipulira ljudima koji nisu u stanju misliti svojim glavama, imati vlastite stavove. Najgore od svega što takvi stavovi izokreču dobro i vrijedno u loše i bezvrijedno.