Slavonski Brod

Gudački kvartet Porin otvorio novu koncertnu sezonu u Brodu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Gudački kvartet Porin
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Gudački kvartet Porin
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Gudački kvartet Porin
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Gudački kvartet Porin
18.09.2014.
u 00:02
Kvartet čine violinisti Ivan Novinc i Tamara Petir, violistica Lucija Brnadić i violončelistica Neva Begović
Pogledaj originalni članak

Koncertom zagrebačkog Gudačkog kvarteta Porin započela je nova glazbena sezona u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić-Mažuranić". Jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava, koji je u okviru razreda komorne glazbe prof. Mladena Sedaka osnovan 1998. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te od tada bilježi brojne uspješne nastupe diljem Hrvatske i svijeta, Brođanima se ovaj put predstavio djelima Blagoja Bersa, Ivana Mane Jarnovića, Miroslava Miletića i Stjepana Šuleka.

Kvartet kojeg čine violinisti Ivan Novinc i Tamara Petir, violistica Lucija Brnadić i violončelistica Neva Begović u svom širokom repertoaru osobitu pažnju posvećuje hrvatskom skladateljskom stvaralaštvu. Gudački kvartet Porin do sada je nagrađen s više vrijednih nagrada. U svibnju 2000 osvaja nagradu "Radio podij", a u travnju 2001. nagradu "Darko Lukić". U 2002. godini kvartet je dobio nagradu "Ivo Vuljević" za najbolje mlade glazbenike, a za ciklus koncerata održanih u sezoni 2007./ 2008.najveće priznanje koje komornim sastavima dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika - diplomu "Milka Trnina".

>> Gudački kvartet Richter iz Izraela

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.