Nasilje

Grupa na Facebooku poziva na vrijeđanje Renata Jurjevića

Foto: Arhiva VL
Grupa na Facebooku poziva na vrijeđanje Renata Jurjevića
20.03.2011.
u 19:42
Nije ovo prvi put – kaže nam Ogulinac Renato Jurjević, “meta” facebook grupe u kojoj je više od 60 članova.
Pogledaj originalni članak

– Nije ovo prvi put. I lani su na Fejsu osnovali dvije grupe u kojima su pozivali da me se sramoti i vrijeđa, jednu pod nazivom “Ubijmo pederčinu”, pa me ne čudi ova “Blokirajmo pedera – transvestita Rensa” – kaže nam Ogulinac Renato Jurjević, “meta” grupe u kojoj je više od 60 članova. Na njihovu se udaru taj 20-godišnjak našao jer se šminka, uređuje...

 – Nikada ne bih mijenjao spol, nisam homoseksualac niti transvestit. Pokušavam kombinirati mušku i žensku odjeću, neku avangardu, nešto “ono”, srednjeg roda, imam imaginarni svijet u kojem živim.

Onaj stvarni grub je prema njemu. Nikada nije bio žrtva fizičkog nasilja, ali verbalno je uobičajeno. Zato je gotovo pet godina proveo u kući. – Ubija me to, ali shvatio sam da ne trebam biti zatvoren. Ako mi netko nešto misli napraviti, ja tu ne mogu ništa – kaže. Završio je hotelijersko-turističku školu, ali dvije godine uzalud traži posao. Uobičajen problem za mnoge, no on je čuo od potencijalnih poslodavaca “da bi ovakav samo tjerao goste”. Živi s majkom koja mu pruža apsolutnu podršku iako su se mnogi njezini prijatelji zgražali zbog “takvog sina”. Neki znanci savjetuju mu da se odseli iz Ogulina u Zagreb, bit će mu lakše. – Teško mi je živjeti u Ogulinu, ali zašto bih bježao? Ovo je moj grad, ne želim otići. Nada se da će policija otkriti tko su anonimni autori facebook grupe koja ga sramoti, blokirati je i zaustaviti.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar lignjica
lignjica
20:02 20.03.2011.

Puna podrška Renatu Jurjević. Vrijeđati nekoga na osnovi oblačenja i frizure je potpuno bolesno.

OB
-obrisani-
20:33 20.03.2011.

Ne kužim tko je Renato? Ali definitivno ne volim te bezglave tupane koji pljuvanjem i blaćenjem drugih žele sebe uzdići!

VE
velikazmija
21:55 20.03.2011.

hebo vas taj goli otok dal nisu komunisti dosta mrcvarili mladež hrvatsku tim otokom pa trebamo i mi --on svoju glavu nosi i zaboli me kako -- ne mogu mu pomoći zašto da mu smetam -i to je to---