SPORNI LETAK

GROZD: Izjave pravobraniteljice za djecu protuustavne su

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Ivana Milas Klarić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Ne dirajte djecu
29.05.2014.
u 12:48
Ivana Milas Klarić našla se na udaru kritika Udruge Glas roditelja za djecu
Pogledaj originalni članak

Izjave pravobraniteljice za djecu povodom letka inicijative "Ne dirajte djecu" protuustavne su, poručila je danas Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD.

U GROZD-u, naime, smatraju da su izjave Ivane Milas Klarić, o tome kako inicijative koje u prvi plan stavljaju pravo roditelja da odlučuju o odgoju djece predstavljaju "opasnost za djecu" i kako treba "pustiti državu" da osigura djeci kvalitetan zdravstveni odgoj, u suprotnosti sa člankom 64. Ustava koji kaže da roditelji imaju "pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju svoje djece".

"Činjenica da nije u svim obiteljima situacija 'ružičasta', kako navodi gđa Milas Klarić, ne znači da treba ukidati ustavno roditeljsko pravo, već u iznimnim slučajevima u kojima roditelji zanemaruju svoju djecu treba intervenirati socijalna služba kako je i predviđeno zakonom", poručuju u priopćenju iz GROZD-a, dodajući kako upozoravaju roditelje na "organizirani i bogato financirani plan prodora LGBT udruga u škole i vrtiće".

>> Grozd: Jovanović opet gura svjetonazorski obojen predmet

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

SA
Sampei
12:59 29.05.2014.

narod je uz vas...a ovima nije ostalo još puno vremena na vlasti, urušava se kula od karata

RE
reborn
13:23 29.05.2014.

Podrška Grozdu. Mi smo država u kojoj građani imaju pravo odgajati svoju djecu, a ne država koja misli da su djeca u njezinom vlasništvu. Pa zar je dječji dom najbolje i najprirodnije okruženje za dijete?! A što se tiče pravobraniteljice - poznavanje temeljnih zakone ove države je PREDUVJET za obavljanje posla na kojem se nalazi. Ako ona ili njezin ured nemaju potrebnih kapaciteta - molim ustupiti mjesto nekome tko ima.

DU
Deleted user
13:58 29.05.2014.

Budući da ima obitelji u kojima situacija nije ružičasta, treba preventivno oduzeti djecu svim obiteljima i dati je na odgajanje Jovanovićima! Neće ići!