u domu zdravlja

Greška na cijepljenju u Sloveniji: Umjesto cjepiva, 36 osoba primilo samo fiziološku otopinu

Foto: Zeljko Stevanic
SLOVENIA-LJUBLJANA-COVID-19-VACCINATION
Foto: Zeljko Stevanic/XINHUA/PIXSELL
SLOVENIA-LJUBLJANA-COVID-19-CASES
Foto: Zeljko Stevanic/XINHUA
SLOVENIA-LJUBLJANA-COVID-19-VACCINATION CAMPAIGN
18.01.2022.
u 14:20
Zdravstveno osoblje doma odmah nakon "incidenta" primijetilo je da je došlo do zabune i ispričalo se zbog nenamjerne greške, što su ljudi prihvatili s razumijevanjem
Pogledaj originalni članak

Do nemile i nenamjerne pogreške prilikom cijepljenja protiv Covida-19 došlo je u jednom slovenskom domu zdravlja, kad je dio ljudi, umjesto Pfizerovo cjepivo za koje su bili naručeni, dobilo samo fiziološku otopinu.

Pogreška se dogodila u petak u domu zdravlja u mjestu Šentjur, gdje je od 126 ljudi koji su došli na cijepljenje samo fiziološku otopinu, koja se inače mora pomiješati s Pfizerovim cjepivom, dobilo 35 ljudi.

Zdravstveno osoblje doma odmah nakon "incidenta" primijetilo je da je došlo do zabune i ispričalo se zbog nenamjerne greške, što su ljudi prihvatili s razumijevanjem, pa su pravim dozama cjepiva cijepljeni iduća dva dana.

Ravnateljica doma zdravlja izjavila je za Slovenski radio da su o svemu odmah obavijestili nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ), te da je do nenamjerne greške vjerojatno došlo zbog preopterećenosti osoblja.

Slovenija je prošlog tjedna od četvrtka do subote provodila akciju intenzivnog cijepljenja, s ciljem povećanja broja cijepljenog stanovništva, u trenutku dok se zemlja suočava sa snažnim širenjem zaraze koronavirusom, odnosno njegovom omikron varijantom. 

VIDEO Brzi test dovoljan za COVID potvrdu, ali ona će vrijediti samo u Hrvatskoj.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZV
zvezdomor
15:11 18.01.2022.

nije greška nego netko nije htio grijeh na dušu

V0
Vlaskoulicanec3.0
19:22 18.01.2022.

To je ono kaj se čuva za elite. Običan čovjek dobiva otrov!!!