Ne žele štedjeti

Grčki prosvjednici zatvorili Akropolu i najavili opći štrajk

Foto: Reuters
Grčki prosvjednici zatvorili Akropolu i najavili opći štrajk
14.10.2011.
u 12:13
Nakon najave štrajka Atenom su počele kružiti glasine kako tih dana neće raditi ni tržnice.
Pogledaj originalni članak

Sindikalisti i prosvjednici zatvorili su jučer najveću turističku atrakciju Grčke – Akropolu. Zaustavljajući javni prijevoz i okupirajući zgrade vlade željeli su, javlja Guardian, naglasiti koliko se protive mjerama štednje koje im nameće vlada.

Najveći grčki sindikat podržao je prosvjednike i najavio opći 48-satni štrajk sredinom sljedećeg tjedna zbog, kako su ih nazvali, "neučinkovitih i katastrofalnih odredaba".

Nakon najave štrajka Atenom su počele kružiti glasine da tih dana neće raditi ni tržnice.

Zaposlenici javnog sektora glavna su meta strogih mjera čije se odobravanje od parlamenta očekuje u četvrtak, a uključuju sustavno smanjenje plaća i suspenziju 30.000 zaposlenika s državne platne liste.

Na "listi za odstrel" naći će se i umirovljenici, svi ostali plaćat će veće poreze, a parlament je već odobrio naplaćivanje novog poreza na nekretnine kroz račune za električnu energiju.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

GO
golo
12:51 14.10.2011.

ovi isti kao srbi, neznam tko od koga uci, nu oni samo jedno, zapali, neradi, podigni barikade , a njemci im daju novac , stvarno su ti njemci poludili, ovima davati na milijarde eura i nadati se nekom pozitivnom ishodu, sigurno, oni ce i dalje pozitivno paliti, neraditi ............................

OB
-obrisani-
12:52 14.10.2011.

nek strajkaku tak dodgu dok im svobe ne budu dalje sakom 2000 evri mesecne ploce, i to onak kak su melji do sad 15 ploci na ljeto hehehehehe

DO
DoktorAmer
18:26 14.10.2011.

strajk i zatvaranje Akropole, sto znaci manje rada i turista; genijalan potez, sad ce im biti puno bolje.