Izraelski pisci:

\"Grass nije antisemit, ima puno pravo kritizirati nas\"

Foto: David Bebber/NI Syndication/PIXSELL
\"Grass nije antisemit, ima puno pravo kritizirati nas\"
10.04.2012.
u 19:00
Pjesma nije antisemitska. Antisemitizam je inzistirati na tome da se u Njemačkoj ne smije kritizirati Izrael, smatra pisac Uri Avnery
Pogledaj originalni članak

I dok su u Njemačkoj po Gunteru Grassu osuli drvlje i kamenje nakon njegove pjesme u kojoj staje na stranu Irana te Izrael proglašava nuklearnom silom opasnom za svjetski mir, njemački nobelovac dobio je podršku odakle se najmanje nadao – iz Izraela! I dok se ugledni njemački pisci nadmeću tko će više blata nabaciti na Grassa, na stranu uglednog književnika stali su neki izraelski pisci.

– Pjesma nije antisemitska, već je antisemitski inzistirati na tome da se u Njemačkoj ne smije kritizirati Izrael. Svaka postavka da Izrael mora imati neku vrstu posebnog tretmana je antisemitska – kazao je izraelski pisac Uri Avnery.

Odluka izraelskog ministra unutarnjih poslova da Grassu zabrani ulazak u zemlju izazvala je zgražanje širom svijeta. Potez vlade u Jeruzalemu "bio je histeričan", piše izraelski list "Haaretz". Bivši veleposlanik Shimon Stein smatra da je Izrael Grassu napravio medvjeđu uslugu jer se rasprava, umjesto prema nuklearnom Iranu, usmjerila na pjesmu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

OB
-obrisani-
19:21 10.04.2012.

Bravo za gospodina Grass i njegovu pjesmicu , takodjer pohvale izraelskom piscu gospodinu Avnery za izjavu !!!

BO
Booyaka620
19:23 10.04.2012.

Bravo g. Uri Avnery. Čini se da će među europskim piscima popucati okovi samocenzure nametnuti forsiranjem političke korektnosti. Ovo daje nadu da više neće biti svetih krava

OB
-obrisani-
19:20 10.04.2012.

Günter Grass pjesma....Ovako misle Nijemci 1. opasna---------------- 4 % 2.antisemitska----------- 5 % 3.ludost--------------------8% 4.normalna----------------27% 5.istinita-------------------55%