"Somewhere City"

Gradonačelnik Obersnel prvi put glumio – u kazalištu

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Gradonačelnik Obersnel prvi put glumio – u kazalištu
13.05.2010.
u 17:15
U kazališnoj bajci za djecu i odrasle s univerzalnom, ekološkom porukom Obersnel je pristao glumiti na nagovor njezina idejnog začetnika G. Lelasa
Pogledaj originalni članak

– Istina, ovo mi je prvo glumačko iskustvo, barem na kazališnim daskama. Na sreću, unatoč tremi i neiskustvu, sve je prošlo u najboljem redu pa se nadam da će mi obveze dopustiti da zaigram i u kojoj reprizi – komentirao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel svoj nastup na premijeri bajkovite predstave talijanske drame “Somewhere City” u riječkom HNK Ivana pl. Zajca.

Obersnel je na nagovor idejnog začetnika te kazališne bajke s ekološkom porukom Gorana Lelasa odglumio samoga sebe. Pojavio se u posljednjim minutama predstave i obećao, na talijanskom jeziku, stanovnicima Somewhere Cityja i Rijeke više parkova, igrališta i mjesta za susrete.

Nakon toga sišao je na binu i s protagonistima – halapljivom bundevom, slonom Danteom, mačkom poliglotom, Vikingom i Indijankom Lenape – zaplesao ples pobjede dobra nad zlom. Priču o letećem gradu koji svijetom širi poruku mira i potrebe očuvanja okoliša na daske HNK postavila je talijanska redateljica Paola Galassi, a ansambl uskoro kreće na miniturneju Istrom i Slovenijom.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.