Đurđevac

Gradonačelnik Lacković: Ako mi sruše proračun, spreman sam na izbore

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Gradonačelnik Lacković: Ako mi sruše proračun, spreman sam na izbore
11.12.2013.
u 14:00
Oporbenjaci smatraju da je proračun od 45 milijuna kuna nerealan, dok nezavisni gradonačelnik Đurđevca uvjerava da je svaka stavka njegova prijedloga do najmanjih sitnica razrađena
Pogledaj originalni članak

Otkako je gradonačelnik postao nezavisni kandidat Željko Lacković na đurđevačkoj političkoj sceni je sve samo ne dosadno. Prvo je iznenadio što svoju funkciju obavlja volonterski, a potom je i zbog manjka u blagajni posegnuo za najnepopularnijim potezima.

Nepopularni potezi

Za 20-ak posto je smanjio plaće zaposlenima u gradskoj upravi i tvrtkama u gradskom vlasništvu, a smijenio je i neke ljude u njihovim rukovodećim tijelima. Jedan od njih bio je i Vlado Rep, šef đurđevačkog HDZ-a, koji je morao napustiti nadzorni odbor “Komunalija”. On je to Lackoviću dosta zamjerio, iako tvrdi da to nema nikakve veze s tim što HDZ nedavno nije podržao njegov proračun za 2014. godinu u iznosu od 45 milijuna kuna, zbog čega u zraku vise čak i novi izbori. Naime, Lacković, koji u Gradskom vijeću ima šest glasova sa svoje liste, zasad nema ni podršku koalicije SDP-HNS-HSU koja, kao i HDZ, ima pet ruku.

- Realan proračun bio bi između 33 i 35 milijuna kuna. Ne želimo mijenjati gradonačelnika na rušenju proračunu, ali u njegovom prijedlogu štošta toga ne drži vodu. Jednostavno nije održiv - kazao je Rep.

Šefica gradskog SDP-a Milica Fuček navela je nekoliko razloga zbog čega nisu podržali proračun. Problem komunalne naknade, nepridržavanje stroge namjene sredstava od prodaje odmarališta u Prviću za šest milijuna kuna i gradnja bazena, samo su neki od njih.

Nepotrebni trošak

- Najvjerojatnije ćemo podržati proračun, ali uz prethodno usklađivanje. Novi izbori samo su nepotreban trošak jer su građani svoje rekli na izborima prije pet mjeseci, i mi poštujemo tu odluku - kazala je ona.

Gradonačelnik je istaknuo da je svaka stavka u proračunu razrađena. Ne misli ga mijenjati.

- Možemo imati i pet rebalansa proračuna, smatram da nam svima treba malo više optimizma. Ako ne prođe, neću ga više predlagati. Ne vjerujem u nove izbore, iako bi mi osobno trebali, ali građanima sigurno ne bi - poručio je Lacković.

Ove godine proračun je u Đurđevcu bio 27 mil. kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.