'Kralj tref'

Građani se gurali oko staklenog lijesa: Tijelo Saddamova suradnika predano vlastima

Foto: Reuters/PIXSELL
Izzat Ibrahim al-Douri
Foto: Reuters/PIXSELL
Izzat Ibrahim al-Douri
Foto: Reuters/PIXSELL
Izzat Ibrahim al-Douri
Foto: Reuters/PIXSELL
Izzat Ibrahim al-Douri
21.04.2015.
u 09:09
Irački dužnosnici kazali su da je Izzat Ibrahim al-Douri u petak poginuo u borbama protiv vladinih snaga u iračkoj provinciji Salahuddin
Pogledaj originalni članak

Uz veliku pompu, mnogo okupljenih građana i položen u stakleni lijes, tijelo bivše "desne ruke" svrgnutog iračkog predsjednika Saddama Husseina, predano je iračkim vlastima, piše Daily Mail.

Irački dužnosnici kazali su da je Izzat Ibrahim al-Douri u petak poginuo u borbama protiv vladinih snaga u iračkoj provinciji Salahuddin. Jučer je tijelo dovezeno u Bagdad gdje ga je preuzelo Ministarstvo zdravstva. Okupljena gomila gurala se kako bi vidjela čovjeka koji je bio označen kao "kralj tref" u špilu karata američke vojske koja je tragala za suradnicima Saddama Husseina.

Događaj prenosila televizija

Stakleni lijes u kojem se jasno vidi tijelo Al-Dourija prebačeno je iz kombija u vladino vozilo. Cijeli događaja prenosila je i iračka državna televizija. 72-godišnji Al-Douri bio je vođa pobunjeničke grupe Odred Naqshbandi koja je navodno bila bitna frakcija u usponu tzv. Islamske države. Prije je bio jedan od najodanijih suradnika Saddama Husseina te mu je pomogao u dolasku na vlast u državnom udaru 1968. godine.

Njegova je kćer kratko bila udana za sina Saddama Husseina. Nakon smaknuća Saddama Husseina 2006. godine, Al-Douri je proglašen novim vođom zabranjene stranke Baath. Bio je najviši član Saddamove stranke koji je pobjegao Amerikancima nakon invazije. Prošlog petka su ga u borbama istočno od Tikrita ubili pripadnici šijitske milicije.  

>>UN: Uragan Isis od sada se zove Ivette

>>Islamska država objavila snimku razaranja drevnog grada Nimruda

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.