Karlovačko ruglo

Grad želi postati vlasnik vojarne Luščić, ali nemaju sve ‘papire’

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Grad želi postati vlasnik vojarne Luščić, ali nemaju sve ‘papire’
23.12.2013.
u 11:45
Riječ je o kompleksu koji se prostire na 105.715,00 četvornih metara. Grad je tu ‘ucrtao’ stanove, školu, vrtić, sportske terene...
Pogledaj originalni članak

Tu priču ne želimo politizirati, sakupljati bodove, jer to je problem svih nas, bivše i sadašnje valsti u Gradskoj četvrti Luščić. Podržavamo inicijativu Grada da se vojarna da u vlasništvu Karlovcu kako bi se pronašli načini da se na tome mjestu, kaklo je ucrtano u planovima, jednoga dana urede stambene zgrade, škola, vrtići, sportski tereni.

Sada je to u vlasništvu državne Agencije i svjesni smo da se to pitanje ne može riješiti preko noći - kazao je Željko Mavretić, predsjednik Gradske četvrti Luščić.

Vojni kompleks uz zgrade

Vojarna koja se nalazi između stambenih zgrada u Luščiću, potpuno je napuštena u ožujku ove godine i od tada je često na meti lopova koji kradu sve, od instalacija do dijelova zgrada. Stanari se boje i moguće zaraze, a žale se i da je tijekom ljeta prostor bio zarastao u ambroziju koju država nije uklanjala

– Gradonačelnik Damir Jelić se u više navrata obratio Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom po pitanju vojarne u Luščiću. Posljednji upit poslan je krajem kolovoza ove godine.

Izvijestili smo ih o nužnim mjerama u cilju uređenja nekontrolirano nabujale vegetacije, čišćenja sve većih količina raznih vrsta otpada, deratizacije i dezinsekcije, te sprječavanja daljnje devastacije zgrada i pripadajuće komunalne infrastrukture.

Stav je Grada da je najbolja opcija za sudbinu vojarne prijenos prava vlasništva ove nekretnine na Grad Karlovac, bez naknade. Do sada nismo dobili odgovor - kazala je Ana Župančić, glasnogovornica Karlovca.

Država nema novca

Ivana Ivanković, glasnogovornica Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom kaže da imaju zahtjev Grada Karlovca, ali je bio nepotpun, te su dopisom zamolili dopunu zahtjeva potrebnom dokumentacijom nakon čega će se moći pokrenuti daljnja procedura.

– Postoji mogućnost davanja lokacije Gradu bez naknade, ali odluku ne donosi Državni ured za upravljanje državnom imovinom, već Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu RH na naš eventualni prijedlog - pojasnila je I. Ivanković.

Točno je da lokacija nije održavana, dodaje, obzirom da država nema novaca za ovakve aktivnosti, pa ne može niti nekome platiti da to odradi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:12 23.12.2013.

Gle, lijep luk za natpis! (npr. A.M. F)?

BR
branko007
08:50 24.12.2013.

prenamjenit objekt u zatvor, nek ekipa koja bude robijala uređuje zgrade, i dela kaj vec mislite da bude tu.......

DU
Deleted user
11:04 24.12.2013.

Bivša vojarna "Robert Domani" u Luščiću u Karlovcu, je vlasništvo države Zimbabve pa su zato potrebne tone papirnate dokumentacije.E jesmo banana država!