Mjesec dana vlasti

Grad Varaždin T7 grupi predlaže raskid nekih ugovora

Foto: Marko Jurinec/Pixsell
Grad Varaždin T7 grupi predlaže raskid nekih ugovora
02.12.2011.
u 09:48
– Na prvom razgovoru T7 grupa dala je do znanja da ne odstupa od stavki u ugovoru, bez obzira što su ti ugovori pod istragom – kazao je Habuš
Pogledaj originalni članak

– Čelništvo grada Varaždina u pregovorima je s T7 grupom Davora Patafte, kako bismo što prije regulirali cjelokupan odnos grada i te tvrtke – kazao je danas novinarima gradonačelnik Goran Habuš. Sporni ugovori o kojima se pregovara su ugovori o zbrinjavanju otpada u Brezju, poticanoj stanogradnji na lokaciji Vilka Novaka II i Banfica I i II te ulaganju u razvoj aerodroma.

– Na prvom razgovoru T7 grupa dala je do znanja da ne odstupa od stavki u ugovoru, bez obzira što su ti ugovori pod istragom. Stoga smo im poslali naše prijedloge i čekamo odgovor – kazao je Habuš. Grad T7 grupi tako predlaže raskid ugovora o suradnji na projektima POS-a na Banfici I i II, koji bi gradski proračun idućih godina opteretili sa 4,2 milijuna eura. Predlaže i raskid ugovora o ulaganju u razvoj varaždinskog aerodroma i to tako da tvrtka Varaždin Airport ostane u gradskom vlasništvu, a aerodrom u posjedu Grada. Gradski čelnici žele i da se utvrde obveze grada i Javne ustanove Gradski stanovi po osnovu kupnje nekretnina za program POS-a na lokaciji Vilka Novaka II te da se pronađe najprihvatljivije rješenje za grad i građane. Vrijednost potencijalnih obveza grada prema dosadašnjem ugovoru bila bi 5,4 milijuna kuna. Traže i da se odustane od ugovora o interventnom zbrinjavanju smeća u Brezju.

– Ni tri godine nakon potpisivanja ugovori nisu dali očekivane rezultate, a nije izvjesno bi li i u kojem roku mogli biti realizirani. O početnih 50.000 tona, količina baliranog otpada narasla je na 100.000 tona, a ekonomska računica pokazuje da je taj projekt nemoguće realizirati, a da se ne nanese golema financijska šteta građanima i gradu. Ukupno financijsko opterećenje, koje bi najvećim dijelom trebali snositi građani i grad, iznosi oko 20 milijuna eura – rekao je Habuš.

Njegova zamjenica Natalija Martinčević kazala je da, otkad su prije mjesec dana preuzeli vlast, "svakim danom ispadaju kosturi iz ormara, i to višemilijunski".

– Svaki dan nailazimo na nove probleme i nove obveze, koje nisu bile navedene u izvješću o primopredaji vlasti. Tako smo zatekli spor između Novogradnje i grada, koji traje od 2007. godine, a težak je 1,4 milijuna kuna. Nadam se da ćemo na temelju nekih novih dokaza uspjeti smanjiti tužbeni zahtjev. Tu su i dva vatrogasna vozila nabavljena 2009. i 2010. godine, za koje je grad trebao dati oko 1,7 milijuna kuna, no do danas nisu plaćena – kazala je N. Martinčević. 

Drugi zamjenik Vjeran Radelić osvrnuo se na financijsko stanje rekavši da su obveze grada 52,5 milijuna kuna, a potraživanja 52,2 milijuna kuna. Većina potraživanja odnosi se na komunalne naknade i doprinose te zakup poslovnih prostora.

– Sad smo s nekim dužnicima dogovorili otplatu na rate, no treba razmišljati o tome da se komunalni doprinos smanji jer ima problema s naplatom – kazao je Habuš. Ponovio je i da će, što se tiče pročelnika u gradu, biti promjena, no to u ovom trenutku nije prioritet.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KR
krka
13:38 02.12.2011.

Dečki, ne opravdavajte se, obečavali ste ljudima raditi. Umjesto da ste se primili posla i počeli rješavati probleme, samo kukate kaj nalazite. K vragu, pak bili ste u gradskom vijeću, svi odreda i imali ste uvid u sve to kaj sad iz dana u dan pričate. Kostur u ormaru je vaš šef, Gazić Kradimir i primite se posla, budite trijezni i radišni. Vrijeme vam curi....

Avatar nekakav
nekakav
18:36 02.12.2011.

on je obećavao raskid ugovora sa t7 grupom. nek to napravi. da vidimo vjerodostojnost... a posebno me zanima kud će sa smećem... kud misle varaždinci svoje smeće voziti? nekome drugome? ajmo mi njima voziti pod nos, kak oni nama godinama. njihovo smeće, njihov problem. treba platiti, naravno. zanimljivo da je grad varaždin pod čehokom dobio novac od fonda za ovaj pogon. u isto vrijeme nečija drugačija politička opcija već 10 godina stvara regionalni centar. dalje od livade nisu došli. boli da bez hdza varaždin ne bi imao ništa. niti kanalizacije, niti pročistača, niti pos-a.. sve je hdz dao gradu varaždinu, jer je čehok bio tamo i radio...

ZV
zvon
09:19 03.12.2011.

Haahahaha...pazi oni \"predlazu\", a T7 grupa u duhu \"jako glupe\" tvrtke ce reci \"prihvacamo vase prijedloge\"..malo sutra.. Habus malo manje gemista, molim,