Grad izgubio i ljetno kino, Vlahušiću za to kriva bivša vlast

Foto: 'Photoshop'
Grad izgubio i ljetno kino, Vlahušiću za to kriva bivša vlast
05.03.2010.
u 20:30
Grad Dubrovnik mora platiti i 600 tisuća kuna sudskih troškova, a dok to ne napravi, račun mu ostaje blokiran
Pogledaj originalni članak

Grad Dubrovnik izgubio je spor s Petrom Luburićem o povratku zemljišta na kojemu se nalazi ljetno kino Slavica tako da ništa neće biti od povratka toga kina u gradsko vlasništvo, za čime su čeznuli mnogi Dubrovčani. Štoviše, Grad mora platiti 600 tisuća kuna sudskih troškova, a gradski račun ostat će blokiran dok taj iznos ne plati.

– Plaćamo visoku cijenu neodgovorna ponašanja bivše gradske uprave. Izgubili smo i Slavicu i gotovo 600 tisuća kuna. I to je samo još jedan od kostura koji je ispao iz ormara koji nam je ostavila bivša vlast – komentirao je ovu odluku gradonačelnik Andro Vlahušić, na taj način rekavši kako se spor nije ni trebao voditi.

S time se za svojeg mandata nije slagala bivša gradonačelnica Dubravka Šuica, koja je učinila sve kako bi se kino Slavica vratilo Gradu, odnosno tvrtki Kinematografi Dubrovnik. Šuica je uporište u svojim nastojanjima, ali i sudskom postupku, tražila u dokumentu o eksproprijaciji, kojima je obitelj Šmidt 1958. godine prestala biti vlasnik zemljišta na kojemu je kino Slavica.

– Grad je navodno kupio to zemljište 60-ih godina, ali nije proveo uknjižbu – komentira Vlahušić.

Obitelj Šmidt je 2002. zemljište prodala Jakici Pandžić, punici Petra Luburića, bivšega šefa SZUP-a i jednog od potpisnika ortačkog ugovora u Dubrovačkoj banci. On je tada najavio gradnju obiteljske kuće na mjestu gdje se od 1947. godine nalazilo kultno kino, koje je obilježilo život mnogih Dubrovčana. Luburić je za svoju ideju dobio i građevinsku te lokacijsku dozvolu, koje su mu početkom 2007. poništene do završetka postupka. Sada je Županijski sud presudio kako je njegovo vlasništvo nad spornom česticom legalno te se brzo može očekivati nastavak radova, odmah nakon odlaska Kinematografa Dubrovnik iz kina Slavica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.