Posjet New Yorku

Grabar-Kitarović u Ujedinjenim narodima u povodu Dana žena

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Grabar-Kitarović u Ujedinjenim narodima u povodu Dana žena
05.03.2015.
u 16:44
Susrest će s hrvatskom zajednicom u New Yorku te s hrvatskim gospodarstvenicima i ulagačima
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravit će od petka, 6. ožujka, do ponedjeljka, 9. ožujka 2015. godine u New Yorku gdje će sudjelovati u Ujedinjenim narodima na komemorativnom događaju u povodu Međunarodnog dana žena te obilježavanja 20. obljetnice od usvajanja pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje.

Nakon panela „Gospodarsko i političko osnaživanje žena“ predsjednica Grabar-Kitarović vodit će panel „Osiguranje pristupa kvalitetnom obrazovanju i razvoju vještina kao sredstvima za osnaživanje žena i djevojčica“. Prilikom boravka u Ujedinjenim narodima predviđen je susret predsjednice Republike s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-Moonom i predsjednikom Opće skupštine Samom K. Kutesom.

Susrest će se s hrvatskom zajednicom u New Yorku te s hrvatskim gospodarstvenicima i ulagačima, a pridružit će se i članovima hrvatske zajednice na nedjeljnoj misi u hrvatskoj Župi sv. Ćirila i Metoda  i sv. Rafaela u New Yorku.

Sudjelovat će i na međunarodnoj konferenciji o ravnopravnosti spolova u organizaciji Zaklade Clinton koja od 1995. godine, kada je državna tajnica Hillary Rodham Clinton pozvala međunarodnu zajednicu na poštivanje ravnopravnosti spolova, okuplja svjetske i društvene čelnike na raspravu o ravnopravnosti spolova.

>> Kolinda Grabar-Kitarović će se sastati s Merkel!

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 72

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:04 05.03.2015.

Bolje 1 Kolinda nego 100 Pusicki i Milanovica

Avatar Herceg_Bosna
Herceg_Bosna
17:13 05.03.2015.

Neka, neka, zaslužili smo napokon nekoga tko nas nece sramotiti po svijetu i pljuvat vlastitu zemlju u posjeti drugima.

DU
Deleted user
16:57 05.03.2015.

Pa lijepo što nam predsjednica putuje New York. To i jest njezina zadaća, da predstavlja Hrvatsku u svijetu. Tečno govori engleski, pa nas barem ne mora biti sramota, kao zbog nekih.