Robert Šimanović

Gotovinskim zajmom s nižim kamatama pokrio sam kartični dug i minus na tekućem

Foto: Privatni album
Gotovinskim zajmom s nižim kamatama pokrio sam kartični dug i minus na tekućem
26.05.2016.
u 22:35
Član Udruge kreditnih dužnika Krede u dugove je upao zbog višemjesečnog liječenja a sve je počelo dopuštenim minusom
Pogledaj originalni članak

– Nakon dugotrajnog bolovanja upao sam u nedopušteni minus kad mi je na naplatu došao račun MasterCarda koji nisam uspio platiti pa je “povukao” sve što sam imao na dopuštenom prekoračenju. U tom trenutku banka mi je ukinula dopušteno prekoračenje i svela ga na nulu, a ja sam trebao otplatiti 20 tisuća kuna duga – kaže Robert Šimanović, urednik enigmatskih magazina i član Udruge kreditnih dužnika Krede.

Sljedećih osam mjeseci svaka naknada za bolovanje automatski je odlazila na pokrivanje “minusa”, a zaštićeni račun u Fini nije mogao otvoriti jer nije bio ni ovršen ni blokiran. Tijekom mjeseci operacija i boravka u bolnici stizali su mu pozivi na plaćanje, no tek nakon posljednje operacije u veljači aktivirao se i postigao dogovor s bankom.

– U Zabi su mi ponudili gotovinski kredit, prvo s jamcem kojeg nisam mogao naći, a konačno i bez jamca, uz policu životnog osiguranja. Umjesto visokih kamata od gotovo 12 posto za 30-ak tisuća kuna zaduženja na drugim karticama, kao i kamata na preostalih 3000 kuna duga po dopuštenom prekoračenju, sad plaćam kamatu od 8,84 posto – kaže Robert koji je s novih 90-ak tisuća kuna kredita “zatvorio” dugovanja po karticama, dopušteni minus koji je postao nedopušteni te stari nenamjenski kredit čija je rata iznosila oko 2300 kuna.

Nova će mu rata će mu, kaže, iznositi 1200 kuna na pet godina, a upravo toliko porast će mu i plaća jer se napokon s bolovanja vraća na posao.•

>> Zagrepčani za režije duguju pola milijarde

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

DU
Deleted user
23:03 26.05.2016.

Jel ovo reklama za banku - zašto ne piše plaćeni oglas ili koji vrag

Avatar komentatorx
komentatorx
22:42 26.05.2016.

Jednom riječju, idila klijenta i banke, da ne bi ! Bankarski ološu koga vi zajebavate.

ET
etrange12351
23:11 26.05.2016.

1200 kn x 60 mjeseci je 72 000 kn, a gdje je ostatak do 90 000 kn i gdje su kamate. Stvarno u danasnje vrijeme moze svatko biti novinar a bez da provjeri istinitost informacija pomocu osnova mtematike.